Știri

Dovada că Franța nu se joacă cu pauza săptămânală în camion

Conform unui articol publicat pe site-ul spaniol forotransportistas.es, un șofer de camion român angajat al companiei J Carrion din Cluj Napoca, a fost amendat deoarece a efectuat pauza săptămânala în cabina camionului.

Chiar dacă informația nu mai este de actualitate, această întâmplare consumându-se lângă Toulouse la începutul lunii iulie 2015, rămâne o dovadă clară că Franța nu se joacă atunci când vine vorba de respectarea legii ce interzice șoferului să efectueze pauza săptămânală în cabina camionului.

Vă reamintim că, la sfârșitul lui 2015, a apărut o propunere de modificare a legii actuale, în sensul introducerii unui amendament prin care se stabilește o amendă de la 750 la 1.500 euro împotriva șoferul de camion care este prins în flagrant că nu respecta interdicția efectuării pauzei săptămânale normale.

Dovada că Franța nu se joacă cu pauza săptămânală în camion

Atunci când legea a fost publicată, aceasta nu se aplica șoferilor de camion, ci doar companiilor de transport.

Cei care susțin legea, spun că, aceasta se bazează pe articolului 8.8 din Regulamentului 561/2006 pe care puteți să-l descărcați de aici – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/01/Regulamentul_561-2006.pdf

VEZI ȘI: Efectuezi pauza săptămânală normală în cabină? Poți să primești până la 1.500 euro amendă (Franța)

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button