GreenZoneTop News

DP World folosește camioane electrice în transportul de containere

DP World Logistics folosește tei camioane electrice de 40 de tone în transportul de containere, în regiunea Stuttgart și Pădurea Neagră, devenind una dintre primele companii din Germania care oferă livrare la domiciliu cu emisii zero folosind camioane electrice de 40 de tone.

Utilizarea camioanelor electrice face parte din planurile DP World de a reduce emisiile de CO2 generate de operațiunile sale cu aproape 700.000 de tone în următorii 5 ani. Prin electrificarea activelor, investiții în energie regenerabilă și cercetarea combustibililor alternativi, reducerea reprezintă o scădere de 20% față de nivelurile din 2021.

DP World folosește camioane electrice în transportul de containere

Pe termen mai lung, DP World își propune să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040 și are un plan clar de reducere la zero a emisiilor de carbon în întreaga sa rețea globală până în 2050.

VEZI ȘI: DB Schenker va folosi primele camioane electrice MAN, din 2024

În acest fel, DP World Logistics a declarat că poate satisface cererea tot mai mare a clienților pentru soluții logistice durabile.

„Noile camioane electrice sunt o completare valoroasă a flotei noastre existente, care includea deja camioane cu LNG”, a declarat Jens Langer, CEO DP World Germania.

Autonomie de până la 400 de km

Cele trei camioane electrice ale DP World vor fi alimentate cu energie electrică regenerabilă și vor avea o autonomie de până la 400 de kilometri.

„Cele trei camioane electrice de 40 de tone sunt ideale pentru livrări fără emisii și cu zgomot redus în regiunile Baden Württemberg și Rheinland Pfalz și în jurul acestora, dar vor fi inițial implementate în zonele Stuttgart și Pădurea Neagră”, a declarat DP World Logistics într-un comunicat.

Din aceeași categorie...

Back to top button