Companii de transportGreenZone

DPD Elveția a achiziționat un camion electric Futuricum cu autonomie de 760 km

DPD Elveția și-a propus să livreze coletele cu emisii zero și a achiziționat un camion electric Futuricum Logistics 18E, care are o autonomie de până la 760 de kilometri.

Designwerk, deținătorul mărcii Futuricum, a primit o comandă de la DPD Elveția pentru un camion electric de tipul Logistics 18E, care va fi livrat la jumătatea lunii decembrie 2020.

DPD Elveția a achiziționat un camion electric Futuricum cu autonomie de 760 km

Camionul va fi folosit pe ruta dintre depozitul DPD din Möhlin AG și centrul de distribuție Buchs ZH. Conform lui Tilmann Schultze, CEO DPD Elveția, compania de curierat este una dintre primele care va folosi noul camion produs chiar în Elveția.

La baza modelului Logistics 18E se află versiunea FH de la Volvo Trucks. Designwerk se ocupă de conversia în vehicul electric și folosește pentru asta bateriile de producție proprie cu o capacitate totală de 680 kW, ceea ce asigură o autonomie de până la 760 de kilometri.

Aceasta este cea mai puternică baterie disponibilă în acest moment pe un camion electric (BEV) din Europa și conform inginerilor de la Designwerk are o autonomie comparabilă cu vehiculele cu hidrogen.

VEZI ȘI: Hermes testează un camion extra-lung cu sistem interschimbabil Fliegl Swap-Train

Autonomia garantată de producător le va permite celor de la DPD Elveția să înlocuiască fără probleme un camion clasic și acest model va intra direct în flota de livrare, fără să mai fie folosit în prealabil pe o rută de test.

Costuri de exploatare scăzute
Ținând că vehiculele comerciale electrice sunt scutite de taxe și că se scad și costurile cu combustibilul, Tilmann Schultze, CEO DPD Elveția, spune că utilizarea modelului Logistics 18E nu este doar un lucru bun pentru mediul înconjurător, ci și profitabil din punctul de vedere al afacerii de curierat.

Modelul Futuricum Logistics 18E va parcurge anual un minimum de 80.000 de kilometri și conform primelor calcule emisiile de CO2 ar scădea cu aproximativ 76.8 tone pe an. Un plus în acest sens este că acest model va fi reîncărcat în depoul celor de la DPD Elveția, iar curentul folosit este exclusiv din surse verzi, regenerabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button