Sustenabilitate

DPD Elveția a început să opereze un camion electric cu autonomie de 760 km

DPD Elveția a început să opereze un camion electric Futuricum Logistics 18E cu autonomie de până la 760 km, produs de Designwerk pe un șasiu Volvo.

DPD a început să livreze colete într-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Elveția, fără costuri suplimentare pentru clienți. La această performanță contribuie și ultima noutate din flotă, un camion electric cu autonomie de până la 760 km cu o încărcare completă. El circulă în prezent între depozitul DPD din Möhlin și centrul de distribuție din Buchs.

DPD Elveția a început să opereze un camion electric cu autonomie de 760 km

DPD Elveția a comandat un camion electric Futuricum Logistics 18E, de la producătorul local Designwerk Products AG, în vara anului trecut. Camionul a fost livrat la mijlocul lunii martie și a început să fie folosit pe ruta Möhlin – Buchs.

Camionul bazat pe un șasiu Volvo are o baterie de 680 kWh, cea mai mare disponibilă în prezent pe un camion electric în Europa. Bateria ce cântărește 4,5 tone îi permite camionului electric o autonomie de până la 760 km cu o încărcare. Bateria mai are avantajul că este reciclabilă în proporție de 91%, iar materialele celulelor pot fi recuperate.

VEZI ȘI: Electricul eActros va fi comparat cu hibrizii Scania cu pantograf

Datorită autonomiei mari, camionul poate fi folosit pentru a înlocui un model diesel pe orice rută din Elveția. Astfel, el poate fi considerat primul camion electric pentru distanțe lungi folosit în operațiuni reale.

DPD Elveția estimează că va folosi camionul electric cel puțin pentru 80.000 km pe an. Reducerea emisiilor de CO2 la această distanță este de aproximativ 72 de  tone. Depozitele DPD din Elveția sunt alimentate exclusiv cu electricitate provenită din surse regenerabile.

Până în 2025, Grupul DPD vrea să își reducă emisiile de CO2 generate de transportul coletelor cu 30% față de nivelul din 2013.

Din aceeași categorie...

Back to top button