DPD va testa modelul electric Volta Zero pe străzile din Londra

DPD va testa modelul electric Volta Zero pe străzile din Londra
Volta Trucks și DPD vor începe testele pilot în Londra cu Volta Zero, un model electric de 16 tone dedicat pieței de curierat.

Începând cu primul trimestru din 2011, compania de curierat DPD va începe testele pilot în zona de emisii ultra scăzute (ULEZ) din Londra cu modelul electric Volta Zero, susținând astfel strategia de micro-depozit din Westminster.

DPD va testa modelul electric Volta Zero pe străzile din Londra

Volta Zero este primul vehicul comercial 100% electric de 16 tone dezvoltat special pentru livrarea de colete și mărfuri în locații aflate în interiorul orașelor, unde provocările privind calitatea aerului și poluarea fonică sunt printre cele mai stringente.

”Modelul electric Volta Zero cu zero emisii în operare se potrivește perfect nevoilor DPD de livrare a coletelor către clienții din centrul Londrei, în zona de emisii scăzute (ULEZ), într-un mod curat și eficient”, spun reprezentanții Volta Trucks.

Pe lângă capacitatea de a reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 180.000 de tone până în 2025, Volta Zero are potențialul de a crește semnificativ siguranța rutieră în oraș.

Datorită eliminării motorului cu ardere internă, poziția șoferului este mai joasă decât într-un camion convențional, având linia ochilor la o înălțime de aproximativ 1.8 metri. Aceasta reflectă înălțimea pietonilor și a altor participanți la trafic aflați în perimetrul camion, ceea ce permite o comunicare vizuală directă între șofer și ceilalți din jur.

VEZI ȘI: Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului

De asemenea, cabina Volta Zero a fost proiectată pentru a oferi un confort ridicat șoferului. Intrarea coborâtă și poziția scaunului asigură un acces facil în cabină pentru acesta, lucru esențial în activitatea de curierat. Pentru a îmbunătăți mediul de lucru, cabina modernă și simplificată este dotată cu un panou de bord contemporan.

DPD va testa modelul electric Volta Zero pe străzile din Londra

Ecranul central oferă informații critice în timp ce ecrane laterale sunt utilizate pentru a controla luminile, climatizarea, navigația, comunicarea și multimedia în cabină. Mediul simplu de utilizat reduce distragerea și, prin urmare, oboseala și stresul pentru șofer.

Conform producătorului scandinav, Volta Zero are o autonomie cuprinsă între 150 și 200 km, în funcție de pachetul de baterii ales și tipul de operare.

Primul prototip Volta Zero este deja produs, acesta urmând să fie prezentat oficial pe piață spre finalul lui 2020. Primele teste pilot alături de clienți vor începe în primul trimestru al anului 2121.

Follow #infotrucker