ȘtiriTop News

Dreptate pentru nouă șoferi români de camion care au lucrat în Olanda

Curtea Districtuală din Rotterdam a făcut dreptate pentru nouă șoferi români de camion care au lucrat în Olanda, într-un caz tipic de letterbox.

În 2014, sindicatul FNV a deschis acțiune în instanță împotriva companiei Wemmers Tanktransport și a subsidiarei sale din Cehia, Unitrans Bohemia, deoarece șoferii români de camion erau remunerați cu salarii la standarde din Cehia, deși aceștia lucrau în Olanda.

Dreptate pentru nouă șoferi români de camion care au lucrat în Olanda

După 7 ani de proces, instanța a considerat că aceștia aveau dreptul la același salariu ca și colegii lor olandezi. Compania olandeză și subsidiara sa cehă au același acționar principal, astfel că judecătorul a considerat că aceasta este o construcție fictivă.

Acum, părțile trebuie să încerce să găsească o soluție amiabilă. Dacă acest lucru va fi posibil, judecătorul va stabili cuantumul despăgubirilor.

Potrivit FNV, șoferii olandezi primeau în jur de 3.600 de euro brut pe lună, plus diurnă 1.000 de euro brut pe lună. În schimb, șoferii de camion aflați sub contract cu subsidiara din Cehia primeau sute de euro mai puțin pe lună în aceeași perioadă.

VEZI ȘI: ASF ar putea retrage licența și cere falimentul City Insurance SA

FNV este mulțumit de verdictul judecătorului. Cu toate acestea, sindicatul își rezervă dreptul de a întreprinde alte acțiuni în justiție, deoarece Wemmers Tanktransport a făcut declarații false sub jurământ în timpul procesului. Judecătorul a constatat, de asemenea, că nu s-a spus adevărul din mai multe puncte.

Conform raportului, Wemmers Tanktransport nu a dorit să comenteze în detaliu hotărârea.

Din aceeași categorie...

Back to top button