CamioaneȘtiriSustenabilitate

Drinks Cubed devine primul client al camionului electric Volta Zero

Drinks Cubed este primul client care comandă Volta Zero, camionul electric de 16 tone dedicat pieței de curierat produs de Volta Trucks.

La jumătatea lunii august, Volta Trucks împreună cu cei de la DPD au testat un model electric Volta Zero pe străzile din Londra. Acum, producătorul de camioane electrice a anunțat că a livrat oficial primul camion Volta Zero de client.

Drinks Cubed devine primul client al camionului electric Volta Zero

Primul cumpărător este Drinks Cubed, o companie londoneză sustenabilă care produce băuturi. Contractul semnat cu cei de la Volta Trucks este unul major (mai multe milioane de lire sterline) pentru livrarea unei flote de camioane Zero care vor fi integrate între 2022 și 2023.

Drinks Cubed este prima companie producătoare de bături răcoritoare care folosește cartor certificat FSC, aluminiu certificat ASI și materiale plastice reciclate.

Camionul Volta Zero este primul vehicul electric cu o amprentă neutră de carbon.

„Când am înființat Drinks Cubed am vrut să facem lucrurile corecte încă de la start. Suntem incredibil de pasionați de provocările cu care se confruntă umanitatea astăzi, dar la fel ca echipa de la Volta Trucks, nu ne-am mulțumit doar să discutăm problemele – am vrut să găsim soluțiile. Deci, pe lângă faptul că ne-am uitat la amprenta noastră de carbon atunci când a venit vorba despre ambalarea noastră, a trebuit să abordăm și distribuția noastră. Acolo Volta Zero își va juca rolul. Volta Trucks a adoptat o abordare holistică a durabilității”, a declarat Sukhi Sindhu, co-fondator Drinks Cubed.

VEZI ȘI: Mahindra și REE Automotive au semnat un memorandum pentru dezvoltarea unor vehicule comerciale electrice

Anunțul livrării primului camion Volta Zero vine la doar câteva săptămâni de la prezentarea versiunii de producție a acestui camion. Evenimentul de prezentare a avut loc în 3 septembrie, iar în cadrul conferinței online au participat peste 30.000 de oameni.

„Recepția primului Volta Zero a fost copleștioare, dincolo de cele mai optimiste așteptări ale noastre. Impresiile mass-media și cele ale potențialilor clienți ne conving că există o oportunitate clară pe piața vehiculelor comerciale”, a completat Rob Fowler, CEO-ul Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button