InfrastructuraTop News

Drumul expres dintre Brăila și Galați devine realitate

Acesta va avea 11 km, două benzi pe sens și va fi proiectat pentru viteza de 120 km/h

Drumul expres dintre Brăila și Galați devine realitate după ce joi, 15 aprilie, CNAIR a semnat contractul de proiectarea și execuție.

Acesta va fi construit de o asociere de companii românești de construcții, parte a grupului UMB, valoarea contractului fiind de aproximativ 371 de milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile.

Drumul expres dintre Brăila și Galați devine realitate

Drumul expres va avea 11,088 km, 2 benzi pe fiecare sens de circulație și va fi proiectat pentru viteza de 120 km/h, conform caietului de sarcini. De asemenea, drumul va avea două poduri peste canale de irigații și două viaducte peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată și peste râul Siret.

Denumit DX6, drumul expres va fi o variantă alternativă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

VEZI ȘI: Elvețienii vor să dezvolte un pod mobil pentru zonele cu lucrări de pe autostradă

Proiectul mai prevede și lărgirea drumului național DN28 de la două la patru benzi pe o distanță de aproximativ 400 de metri dinspre Galați până la intersecția cu drumul expres.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button