Știri

Drumul național Evzonoi–Salonic blocat de migranți

Urmare a protestelor inițiate de grupuri de migranți din Orientul Mijlociu, aflați în zona de frontieră dintre Grecia și Macedonia, la data de 4 aprilie 2016 a fost închis drumul național Evzonoi–Salonic, în apropierea localității Polikastro.

Autoritățile elene au declarat că aproximativ 100 de persoane au blocat autostrada din apropierea punctului de trecere al frontierei Evzones. Barajul a fost făcut în apropierea satului grecesc Idomeni, acolo unde o tabără de mii de refugiați s-a dezvoltat în ultimele luni. Protestul are drept cauza limitarea fluxului de migranți și refugiați de către autoritățile macedonene. Între timp, sute de refugiați și migranți au continuat să blocheze camioane în a folosi o altă secțiune a autostrăzii spre sud în apropierea orașului Polykastro, acolo unde aceștia au creat o altă tabără improvizată într-o stație de carburant de pe autostradă.

Conform informațiilor transmise de autoritățile de poliție elene, traficul – inclusiv un număr semnificativ de camioane înmatriculate în România și care traversează frontiera eleno-bulgară pe la punctul de trecere a frontierei Promahonas-Kulata a fost deviat către localitatea Kilkis. Autoritățile elene nu au o estimare privind durata blocajului instituit de migranții care sunt blocați de mai multe săptămâni în zona localității de frontieră Idomeni, dintre Grecia și Macedonia, din cauza închiderii rutei balcanice de migrație.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Sursă foto: ekathimerini.com

 

Din aceeași categorie...

Back to top button