DSLV nu vrea suspendarea temporară a taxei de drum din Germania

DSLV nu-și dorește suspendarea temporară a taxei de drum din Germania
Membrii DSLV nu-și doresc suspendarea temporară a taxei de drum în Germania pe perioada crizei generată de pandemia de coronavirus.

Reprezentanții Asociației Germană de Transport și Logistică (DSLV) consideră că suspendarea temporară a taxei de drum din Germania nu va duce la creșterea de lichidități pentru companii. Membrii au fost de acord, în unanimitate, ca asociația să comunice oficial că nu-și dorește scutiri la taxa de drum.

DSLV nu vrea suspendarea temporară a taxei de drum din Germania

Pe perioada crizei, industria de transport rutier este sub presiune, concurența este și mai mare, dictată de numărul mici de comenzi și numărul mare de camioane, dar o astfel de măsură nu ar schimba semnificativ situația spun reprezentanții DSLV.

Companiile de transport vor avea, cel mai probabil, o problemă de lichidități, dar în cazul în care se va suspenda temporar taxa de drum, piața ar cere imediat și o reducere a tarifului pe kilometru.

Și dacă se va întâmpla acest lucru atunci e greu de crezut că după introducerea taxelor prețurile vor crește imediat, mai ales că urmează o perioadă economică dificilă.

VEZI ȘI: Germania vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro oferite șoferilor

De aceeași părere a fost și Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor, care a spus că va găsi alte soluții mai eficiente pentru a ajuta companiile de transport.

Discuția a pornit după ce asociația ELVIS i-a cerut ministrului transporturilor din Germania suspendarea temporară a taxei de drum, retroactiv cu data de 1 martie, pe perioada crizei COVID-19.

Follow #infotrucker