Știri

DSLV salută inițiativa miniștrilor europeni împotriva dumpingului social

Opt miniștri ai transporturilor din Europa au cerut o abordare mai coerentă din partea Uniunii Europene în ceea ce privește acțiunile împotriva dumpingului social.

Asociației Germană de Transport și Logistică (DSLV) a salutat semnarea scrisorii comune împotriva dumpingului social în transportul rutier de către ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt, la invitația altor șapte ministrii ai transporturilor din Europa.

De altfel, DSLV cere de foarte mult timp o armonizare a standardelor sociale europene și astfel, sprijină inițiativa celor 8 țări semnatare a scrisorii trimise către Comisia Europeană, se arată într-un comunicat oficial al asociației. În același timp, asociația își reînnoiește avertisment împotriva statelor mici, ceea ce împiedică procesele de logistică și procesele internaționale ale diviziunii muncii.

DSLV salută inițiativa miniștrilor europeni împotriva dumpingului social

În același timp, asociația reiterează avertismentul în ceea ce privește statele cu rating mic, care pot împiedică procesele logistice și internaționale ale diviziunii muncii.

VEZI ȘI: Europa lucrează la introducerea unui salariu minim european

Într-o scrisoare comună miniștrii transporturilor din Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Luxemburg și Norvegia fac apel la o abordare coerentă a Comisiei Europene împotriva dumpingului social din transportul rutier. Aceștia spun că o legislație socială uniformă la nivel de Europa ar fi de preferat înainte oricăror reglementări naționale sau liberalizări.

Cerințele includ:
• Interzicerea efectuării odihnei săptămânale normale în cabina camionului de către șofer
• Intensificarea controalelor și armonizarea acestora
• Combaterea companiilor de tip “Căsuță poștală”
• Izolarea utilizării disproporționate a vehiculelor utilitare ușoare pentru a efectua transport transfrontalier

DSLV salută acestă inițiativă împotriva dumpingului social, însă avertizează ca această suspiciune generală ar trebui să nu planeze asupra tuturor transportatorilor est-europeni. În plus, asociația subliniază faptul că utilizarea flotelor de camioane străine pentru a face față volumului de transport uriaș prin servicii de expediție și logistică din Germania este necesară și nu este considerată automat dumping.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button