Top NewsTrailer

DSV a testat semiremorca electrică eTrailer de la Trailer Dynamics

Testul realizat de furnizorul de servicii logistice DSV cu semiremorca electrică eTrailer de la Trailer Dynamics a confirmat economiile de combustibil de peste 40%.

Pentru a promova decarbonizarea transportului terestru, DSV Road a testat în premieră în Germania la începutul lunii august semiremorca electrică eTrailer de la Trailer Dynamics, care are o axă propulsată electrică.

Aceasta nu împinge, ci sprijină capul tractor în diferite topografii și moduri de conducere, cum ar fi plecarea de pe loc, accelerarea și frânarea.

Potrivit producătorului Trailer Dynamics, noua semiremorca electrică poate economisi în medie 40% din combustibil, în funcție de utilizare. În timpul unui test drive de o zi, s-a demonstrat că utilizarea semiremorcii electrice eTrailer poate contribui semnificativ la reducerea pe termen lung a emisiilor de CO2 în transportul terestru.

Rezultate promițătoare ale testelor

Pe o distanță de 360 km, DSV a testat consumul de combustibil obținut în condiții reale cu semiremorca electrică eTrailer, în comparație directă cu o semiremorcă convențională – ambele cu o sarcină utilă de 11 tone. Pe drumul de la Krefeld la Westerkappeln și înapoi, nivelul de consum a fost comparat la fiecare zece kilometri.

În urma testului a rezultat o economie de combustibil de 48,24% pentru unitatea tractoare în combinație cu eTrailer. Folosind energie verde, aceasta ar însemna o economie de 100 kg de CO2.

VEZI ȘI: Fliegl F-Con, sistem de conectare rapidă a capului tractor cu semiremorca

„Rezultatele testului sunt absolut promițătoare. Ca pas următor, așteptăm cu nerăbdare să testăm tehnologia timp de două săptămâni. Această fază a proiectului va avea loc după obținerea aprobării europene. Nu numai că vom putea testa economiile de CO2 pe o perioadă mai lungă de timp, dar vom putea, de asemenea, să dobândim experiență practică în utilizarea semiremorcii eTrailer”, spune Flemming Steiness, director principal „Global Equipment Services” la DSV Road Holding NV.

Prin dezvoltarea acestei semiremorci, compania cu sediul în Eschweil intenționează să reducă substanțial consumul de combustibil al camioane diesel sau să mărească semnificativ autonomia celor electrice cu baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button