GreenZoneTop News

DSV utilizează camioane electrice în operațiunile de distribuție grea

Daimler Truck a livrat trei camioane electrice eActros 300 cu două axe furnizorului de servicii logistice DSV pentru operațiuni de distribuție.

DSV se bazează pe camioane electrice eActros 300 în operațiunile sale de distribuție. Cele trei noi camioane electrice cu suprastructuri pentru transportul de marfă uscată sunt utilizate pentru aprovizionarea a 15 locații ale lanțului de farmacii „dm” din zona orașului Bonn. Bateriile camioanelor sunt încărcate la depozitul DSV la sfârșitul fiecărei zile.

DSV utilizează camioane electrice în operațiunile de distribuție grea

„Această extindere inovatoare a flotei reprezintă un alt pas spre lanțuri de aprovizionare logistică responsabile și durabile. Aceasta este o sarcină pe care o urmărim în mod constant ca și companie și împreună cu partenerul nostru de lungă durată dm. În Bonn, folosim cea mai mare flotă eActros coezivă pentru livrările către sucursale”, declară Peter Fog-Petersen, vicepreședinte executiv, DSV Road DACH.

DSV utilizează camioane electrice în operațiunile de distribuție grea

„Prin livrările ecologice către piețele noastre dm din Bonn, folosind trei camioane eActros, ne consolidăm angajamentul față de logistica de transport sustenabilă și orientată spre viitor la dm. Împreună cu partenerul nostru DSV, ne-am stabilit obiectivul de a aproviziona rețeaua noastră de sucursale din zona orașului Bonn, de la centrul de distribuție Weilerswist până la piețele noastre dm, complet fără emisii”, a declarat Christian Bodi, director general responsabil cu logistica la dm.

Camioane electrice pentru operațiunile de distribuție

Modelul electric Mercedes-Benz eActros pentru operațiuni de distribuție de mare tonaj a ieșit de pe linia de producție la uzina din Wörth în 2021. Camionul este disponibil cu trei (eActros 300) sau patru (eActros 400) pachete de baterii, fiecare dintre acestea având o capacitate instalată de 112 kWh. Echipat cu patru pachete de baterii, modelul eActros 400 are o autonomie de până la 400 de kilometri. Acest lucru a fost demonstrat și în cadrul testului realizat de infotrucker.ro pe ruta București -Brașov.

VEZI ȘI: Cursă de aproximativ 3.000 de kilometri realizată de un cap tractor electric eActros 300

eConsulting, servicii de consultanță personalizate

Indiferent de tehnologia de propulsie, fiecare investiție într-un vehicul comercial trebuie să fie rentabilă pentru companiile de transport în operațiunile de zi cu zi. În plus, trebuie clarificate în prealabil o serie întreagă de întrebări, în special în legătură cu camioanele complet electrice: Pe ce rute pot utiliza vehicule electrice? Cum rămâne cu infrastructura de încărcare? Ce măsuri structurale și investiții pot fi așteptate pentru încărcarea în depozite? Prin urmare, nu numai vânzarea camioanelor electrice este importantă, ci și consultanța oferită de producător în ceea ce privește electrificarea flotei. Electromobilitatea este mai mult decât un nou sistem de propulsie, motiv pentru care Mercedes-Benz Trucks a integrat eActros într-un ecosistem de afaceri care include, de asemenea, servicii de consultanță pentru o utilizare ridicată a vehiculelor și optimizarea TCO-ului.

De exemplu, rutele existente sunt utilizate pentru a determina profilul de utilizare cel mai realist și semnificativ al camioanelor electrice pentru clientul respectiv. Pe lângă electrificarea depozitului, eConsulting include, de asemenea – în funcție de dorințele clientului – toate aspectele legate de planificarea, aplicarea și implementarea infrastructurii de încărcare, precum și de conectarea la rețea. La cerere, asistența este disponibilă și în ceea ce privește identificarea posibilelor subvenții publice pentru infrastructură și vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button