GreenZoneTop News

DSV va avea cea mai mare centrală solară pe acoperiș din lume

Cea mai mare centrală solară pe acoperiș din lume va fi construită la noul centru logistic DSV din Horsens, Danemarca.

SolarFuture ApS din Albertslund a primit comanda de a instala o centrală solară pe acoperiș de 35 MW – cea mai mare din lume – la noul centru logistic al DSV din Horsens. Este preconizat că instalarea acesteia se va finaliza înainte de sfârșitul lui 2024.

O centrală solară cu o producție de dimensiuni similare este, de obicei, întâlnită doar în parcurile solare montate la sol din Danemarca. Se preconizează că producția anuală de energie electrică ecologică va fi de peste 33 GWh, ceea ce corespunde consumului de aproximativ 7.300 de gospodării, adică 6% din consumul total de energie electrică din orașul Horsens.

De asemenea, centrala solară va permite DSV să economisească peste 5.300 de tone de emisii de CO2 (conform calculelor daneze) pe an, ceea ce reprezintă o contribuție semnificativă la tranziția ecologică.

Logistica, cea mai mare provocare

Este de la sine înțeles că un proiect de această dimensiune nu este un eveniment obișnuit în portofoliul de proiecte al SolarFuture, motiv pentru care s-a pus un accent deosebit și pe planificarea proiectului până în cele mai mici detalii înainte de lansare.

Centrul logistic primește zilnic peste 1.000 de camioane, astfel încât livrarea componentelor către cea mai mare centrală solară pe acoperiș din lume a necesitat multă concentrare pentru a obține o programare corectă. Cu toate acestea, avem un plan bine pus la punct și suntem încântați să începem, spune managerul de proiect la SolarFuture ApS, Jens Christian Sørensen.

Cea mai mare centrală solară pe acoperiș din lume va utiliza aproape întreagă suprafață a acoperișului (peste 300.000 de metri pătrați) noului centru logistic al DSV din Horsens. Panourile solare vor fi montate pe direcția Est-Vest pentru o producție optimă și uniformă pe tot parcursul zilei.

VEZI ȘI: 550 km cu un camion electric Scania, la temperaturi negative

SolarFuture ApS a fost înființată în 2014, concentrându-se pe soluții profitabile de celule solare pentru industrie și agricultură. De-a lungul anilor, compania a finalizat o serie de proiecte care se remarcă atât prin complexitate, cât și prin locație, inclusiv pe acoperișul Operei din Copenhaga și mai multe instalații montate la sol pentru Podul Øresund.

De la înființarea sa, compania a cunoscut o creștere puternică, inclusiv a fost numită în mai mulți ani consecutivi o companie Gazelle, iar în prezent are 15 angajați la sediul central din Albertslund și un departament mai mic în Iutlanda.

Din aceeași categorie...

Back to top button