Economic

Duma de Stat din Rusia a adoptat o lege care elimină sancțiunile pentru importurile paralele

Duma de Stat din Rusia a adoptat o lege care elimină posibile răspunderi civile, administrative și penale pentru importurile paralele.

Pentru a ocoli sancțiunile impuse de Occident, în urma invaziei sale în Ucraina, în luna martie, Rusia a adoptat o lege care permite importurile paralele de bunuri occidentale.

Duma de Stat din Rusia a adoptat o lege care elimină sancțiunile pentru importurile paralele

Pe 21 iunie, în completarea legii care permite importurile paralele, Duma de Stat din Rusia a adoptat o nouă lege care protejează de posibile răspunderi civile, administrative și penale companiile rusești care importă bunuri și o serie de proprietăți intelectuale, aprobate de Ministerul Industriei și Comerțului, dar fără permisiunea titularului de drept.

VEZI ȘI: Temeri privind întârzierea lansării camionului electric Tesla

Potrivit concluziei Comisiei pentru politică economică din Duma de Stat, lege care permite importurile paralele asigură pe de-o parte interesele consumatorilor interni de produse ale companiilor străine care s-au retras de pe piața rusească, iar pe de altă parte va contribui la dezvoltarea economiei rusești în contextul politicii de sancțiuni aplicate de către Occident.

Bunuri din 56 de sectoare diferite

Importurile străine în Rusia au fost puse în pericol după ce armata acesteia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Atunci, Occidentul a răspuns prin sancțiuni pe scară largă împotriva agresiunii militare a Rusiei, iar multe companii străine au anunțat că se retrag de pe această piață.

La începutul lunii mai, Ministerul Industriei și Comerțului a aprobat o listă de bunuri al căror import nu necesită consimțământul titularilor de drepturi de autor. Lista include bunuri din 56 de sectoare diferite, inclusiv automobile, produse electronice, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse cosmetice, echipamente, produse chimice și materii prime.

Din aceeași categorie...

Back to top button