GreenZoneTop News

Duvenbeck utilizează un MAN eTGX în fluxul logistic Volkswagen

Duvenbeck a început operațiunile cu MAN eTGX Ultra Low Liner în fluxul logistic dintre centrul său din Herne și uzina Volkswagen din Wolfsburg.

De la jumătatea lunii februarie, Duvenbeck operează regulat un ansamblu format dintr-un cap tractor electric MAN eTGX și o semiremorcă mega în fluxul logistic al Volkswagen. Ruta dintre Herne și Wolfsburg, cu o distanță de 317 kilometri, este efectuată în regim tur-retur.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Pentru încărcarea bateriilor, camionul utilizează infrastructura publică disponibilă, precum și o stație proprie aflată la centrul logistic Duvenbeck din Herne, unde componentele primite de la diverși furnizori sunt consolidate înainte de livrarea către Volkswagen.

Pe parcursul acestui an există planuri pentru instalarea unor puncte suplimentare de încărcare la depozitul Duvenbeck din Peine.

Duvenbeck utilizează un MAN eTGX în fluxul logistic Volkswagen

Utilizarea camioanelor electrice, considerate esențiale pentru reducerea constantă a emisiilor de CO2 în transportul rutier, face parte din programul GoToZero Impact Logistics dezvoltat de Volkswagen. Astfel, până la sfârșitul lunii martie, Duvenbeck va folosi până la 15 camioane complet electrice MAN.

Pe termen lung, Duvenbeck și MAN au stabilit, printr-o scrisoare de intenție (LOI), extinderea flotei electrice până la 120 de unități MAN eTGX Ultra Low Liner. Primul MAN eTGX au fost livrat furnizorului de servicii de transport și logistică la sfârșitul anului 2024.

Cap tractor pentru semiremorci mega

MAN eTGX Ultra Low Liner este unul dintre primele capete tractor complet electrice dezvoltate special pentru transportul de volum. Cu o înălțime a șeii de cuplare de doar 950 mm și un ampatament scurt, de 3,75 m, camionul oferă o autonomie de până la 500 km.

Conceptul modular al bateriei permite adaptarea flexibilă la diverse tipuri de transport. Pe lângă tehnologia standard de încărcare CCS de până la 375 kW, MAN eTGX este compatibil și cu noul standard MCS, care permite încărcări rapide de până la 750 kW și, ulterior, chiar până la un megawatt.

Aceste dezvoltări demonstrează angajamentul celor trei companii pentru o logistică durabilă și fără emisii. Utilizarea practică a camioanelor electrice reprezintă un pas important spre decarbonizarea transportului rutier de marfă.

Din aceeași categorie...

Back to top button