
Odată cu predarea primului camion electric MAN eTGX către Duvenbeck, MAN stabilește o nouă etapă în electrificarea transportului de marfă.
Duvenbeck a integrat în flota sa primul camion electric MAN eTGX prin intermediul companiei de închirieri TIP Group. Camionul, în configurație mega (Ultra Low Liner), va fi utilizat în operațiunile de logistică ale uzinei Volkswagen.
Cu o înălțime de cuplare de doar 950 mm, un ampatament compact de 3,75 metri și o autonomie de aproximativ 500 de kilometri, MAN eTGX este ideal pentru utilizarea în logistica auto, unde prioritatea este înălțimea interioară maximă de până la 3 metri, mai degrabă decât capacitatea mare de încărcare.
Datorită designului său modular al bateriei, acesta permite configurarea cu patru, cinci sau șase pachete de baterii și oferă două niveluri de putere, de 449 CP și 544 CP, adaptându-se perfect la diverse sarcini de transport. În plus față de tehnologia standard de încărcare CCS, care permite o putere de încărcare de până la 375 kW, MAN eTGX poate fi echipat și cu noul standard MCS (Megawatt Charging System). Aceasta din urmă permite încărcări intermediare mult mai rapide, asigurând completarea energiei bateriei în timpul pauzelor de condus ale șoferului.
Până la 120 de MAN eTGX în flotă până în 2026
În conformitate cu scrisoarea de intenție semnată de ambele părți, Duvenbeck intenționează să achiziționeze până la 120 de unități MAN eTGX până în 2026. Furnizorul german de servicii logistice va opera camioanele electrice MAN în diferite zone din regiunea Rin-Ruhr și Benelux, ca parte a logisticii uzinei producătorului Volkswagen.
VEZI ȘI: Transportor auto electric folosit pentru livrarea de automobile BMW și MINI
Duvenbeck implementează în permanență măsuri pentru optimizarea eficienței energetice și conservarea resurselor. Printre acestea se numără utilizarea sistemelor de propulsie alternative, reducerea curselor în gol și concepte inovatoare de încărcare.
Pe termen lung, utilizarea camioanelor electrice este cea mai importantă pârghie pentru reducerea emisiilor de CO2 în transportul rutier. Acolo unde utilizarea cu prioritate strategică a căii ferate nu este posibilă, de exemplu din cauza lipsei conexiunilor feroviare, sunt favorizate camioanele electrice cu baterii care folosesc energie verde.
În conceptul multimodal, aceste tipuri de transport sunt utilizate în funcție de punctele lor forte: calea ferată pe distanțe lungi, iar camioanele electrice înainte și după, precum și pe distanțe scurte și medii.