Companii de transport

Duvenbeck testează panouri fotovoltaice pe camioane

Compania de logistică Duvenbeck va testa două semiremorci echipate cu panouri fotovoltaice în curse pe distanțe lungi pentru BMW.

Cele două semiremorci Mega vor fi tractate de un cap tractor diesel și de unul alimentat cu LNG. Pe fiecare dintre cele două semiremorci Duvenbeck vor fi montate panouri fotovoltaice foarte subțiri, produse de Trailar.

Duvenbeck testează panouri fotovoltaice pe camioane

Electricitatea produsă de panouri va merge la bateria camionului și va alimenta componentele electronice de la bord, suplinind activitatea alternatorului. Avantajele principale sunt scăderea consumului și extinderea duratei de viață a bateriei.

Datele telematice transmise de Trailar despre cantitatea de electricitate generată de covoarele solare pot fi verificate prin intermediul unei platforme web.

VEZI ȘI: Duvenbeck comandă 120 de camioane electrice MAN

Duvenbeck va utiliza ambele combinații de vehicule pentru livrări just-in-time pentru BMW Group. Ele circulă zilnic pe o rută identică, între fabrica BMW de motoare din Steyr (Austria) și fabrica BMW din Regensburg (Germania).

”Ca partener logistic al industriei automotive deschis spre tehnologie, împărtășim responsabilitatea de atingere a obiectivelor de mediu. De aceea am sprijinit inițiativa BMW Group de a reduce emisiile din transport pe întregul lanț logistic cât mai mult posibil”, a declarat Bernd Reining, manager de flotă la Duvenbeck. Dacă testul se va dovedi a fi un succes, Duvenbeck va extinde conceptul și la alte semiremorci din flotă.

Din aceeași categorie...

Back to top button