Știri

DV Trans, Avis Trans și Avis MMS amendate drastic în Belgia pentru dumping social

Tribunalul din Brügge a dat sentința într-un caz în care trei companii din Belgia, România și Rep. Moldova au fost acuzate de dumping social și amendate drastic.

Companiile implicate sunt DV Trans din Belgia, Avis Trans din România și Avis MMS din Rep. Moldova, pedepsele pentru proprietarii acestora fiind condamnați la închisoare cu suspendare și amendați drastic.

DV Trans, Avis Trans și Avis MMS amendate drastic în Belgia pentru dumping social

DV Trans avea înregistrat sediul în Bratislava, dar acolo figura doar cu o căsuță poștală. 29 de șoferi au fost angajați acolo în 2016 și 2017, dar aceștia au efectuat exclusiv curse în zona Benelux și în Franța, totul fiind coordonat de la sediul companiei din Hooglede, Roselare, Belgia.

VEZI ȘI: Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri

Proprietarul companiei DV Trans, companie care și-a oprit între timp activitatea, a fost condamnat la 12 luni de închisoare, dintre care opt luni cu suspendare. În plus, trebuie să plătească și un sfert din amenda de 522.000 de euro, restul fiind, la fel, cu suspendare.

Companiile Avis Trans și Avis MMS au fost găsite vinovate pentru că au angajat cel puțin 27 de șoferi de camion români și moldoveni care au lucrat exclusiv din orașul Zeebrügge, fără să aibă nicio legătură cu țările unde erau înregistrați, respectiv România și Rep. Moldova.

Patronii celor două companii au primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare și o amendă totală de 350.000 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button