Breaking News

DVSA va amenda efectuarea repausului săptămânal normal în camion

Marea Britanie va amenda efectuarea repausului săptămânal normal (45 ore) în camion în parcările de pe drumurile naționale, zone industriale sau rezidențiale.

Începând cu 1 noiembrie 2017, DVSA va începe să amendeze șoferii de camion cu până la 300 de lire sterline dacă își petrec repausul săptămânal în cabina camionului în parcări de pe drumurile naționale (layby), zone industriale sau rezidențiale.

Totuși, repausul săptămânal normal este permis în spații de servicii de pe autostradă și parcările private de genul truck stop.

Noile reguli anunțate de Agenția de Standarde pentru Conducătorii auto și Vehicule (DVSA) se aplică tuturor șoferilor de camioane, autobuze și autocare.

Pe lângă amendarea șoferii profesioniști pentru efectuarea repausului săptămânal în cabina în zonele interzise, DVSA va putea amenda și pentru încălcărea orelor de condus din ultimele 28 de zile.

În prezent, agenția poate amenda doar pentru abateri descoperite în ziua controlului sau pentru abateri continue, cum ar fi manipularea tahografului.

Amenda pentru fiecare abatere de la regula care interzice repausul săptămânal normal (45 ore) la bordul camionului este de 300 de lire sterline, astfel că, amenda totală (5 abateri în 28 de zile) ajunge până la 1.500 lire sterline.

De asemenea, șoferii străini pot fi urmăriți penal, iar vehiculul poate fi imobilizat până la plata amenzii.

Sancțiunile se vor aplica atât șoferilor profesioniști autohtoni, cât și celor străini și vor acoperi încălcările comise atât pe teriotriul Regatului Unit, cât și în afara acestuia.

DVSA spune că efectuarea repausului săptămânal în cabină poate contribui la faptul că șoferii nu se odihnesc în mod corespunzător și îi expun condițiilor de viață precare.

VEZI ȘI: TLN: Activitatea în sectorul de transport a crescut în 2017

De asemenea, poate provoca probleme în comunitățile locale. În unele zone, șoferii de camion au parcat ilegal sau necorespunzător în timpul repausului de 45 de ore și au determinat rezidenții să se plângă de zgomot, de gunoi și comportament antisocial.

Spre exemplu, în cursul anului 2016, autoritățile din Kent au luat măsuri împotriva a 3.700 de șoferi de camion pentru parcarea ilegală sau necorespunzătoare.

Consecințele devastatoare ale oboselii la volan
Accidentele care implică șoferii de camion obosiți pot fi devastatoare. Aproape un sfert din accidente rutiere în care sunt implicate camioane sunt fatale sau grave. Aproximativ 40% dintre accidente în care sunt implicate vehicule comerciale au legătură cu somnul.

Ținta pe zonele cu probleme
Controalele DVSA vor viza locurile în care sunt cauzate cele mai mari probleme, cum ar fi zone rezidențiale și industriale. De asemenea, agenții DVSA vor lucra cu omologii lor din alte țări pentru a se ocupa de operatorii de transport străini ai căror șoferi fac în mod regulat acest lucru.

Așadar, dacă faceți transport în Marea Britanie, trebuie să aveți grijă să respectați regulile de condus și odinhnă.

Din aceeași categorie...

Back to top button