In Focus

DVSA va sancționa abaterile de la programul de condus din ultimele 28 de zile

Începând cu 1 februarie 2018, DVSA poate sancționa diferite abateri care au avut loc în ultimele 28 de zile, atât pe teritoriul Marii Britanii, cât și în afara acestuia.

Sub incidența acestor sancțiuni, care includ și efectuarea repausului săptămânal în cabină în zone interzise, intră atât camioanele înmatriculate în Marea Britanie, cât și cele străine.

DVSA va sancționa abaterile de la programul de condus din ultimele 28 de zile

Astfel, DVSA poate sancționa pe loc până la cinci abateri de la programul de condus din ultimele 28 de zile, cuantumul amenzii pentru fiecare abatere în parte în parte fiind de 300 de lire sterline.

Asta înseamnă că un singur șofer ar putea primi o amendă totală în valoare de 1.500 lire sterline pentru abateri istorice.

Șoferii de camion străini vor trebui să plătească amenda înainte de a-și continua călătoria, vehiculul acestora urmând să fie imobilizat până la efectuarea plății.

VEZI ȘI: Plata taxei de drum din Germania poate fi făcută de pe telefonul mobil

De asemenea, șoferii de camion care-și efectuează repausul săptămânal în cabina camionului în zone interzise (rezidențial, industriale sau lay-by) vor fi sancționați de DVSA cu 300 de lire sterline.

Aceste sancțiuni nu vor fi puse în aplicare în mod activ până în martie, deoarece abia atunci va fi înregistrată o perioadă completă de 28 de zile.

Din aceeași categorie...

Back to top button