e-Kent C, primul autobuz electric cu lungimea de 12 metri produs de Otokar

e-Kent C, primul autobuz electric cu lungimea de 12 metri produs de Otokar
e-Kent C, primul autobuz electric cu o lungimea de 12 metri produs de Otokar, și-a făcut debutul în cadrul Summit-ului UITP.

Autobuzul e-Kent C – versiunea electrică a autobuzului cu motor cu combustie internă Kent C, care circulă și în București – a primit un design nou. Deși va fi disponibil în Europa începând cu 2020, Otokar a început deja să participe la diverse licitații cu acesta.

e-Kent C, primul autobuz electric cu lungimea de 12 metri produs de Otokar

e-KentC are la bază un sistem de propulsie dezvoltat de ZF, tehnologie deja introdusă pe autobuzele unor producători, precum Mercedes-Benz sau Solaris.

Sistemul de propulsie dezvoltă o putere maximă de 250 kW și un cuplu la roată de 22.000 Nm. Toate bateriile sunt amplasate pe acoperiș, iar versiunea de bază este echipată cu patru module răcite cu lichid. Capacitata totală a bateriilor este de 300 kWh.

Conform oficialilor Otokar, sistemul de recuperare a energiei este capabil să reintroducă în baterii până la 15 – 20% din energie.

VEZI ȘI: 56 de încălcări ale legislației la 53 de camioane controlate la punctul de frontieră Wasserbillig

Pentru interior, turcii au pregătit un tablou de bord inteligent. Un ecran central digital completează indicatorii analogici obișnuiți, permițând astfel citirea rapidă a informațiilor.

Pentru o vizibilitate mai bună, Otokar a decis să renunțe la oglinzile clasice și să introducă camere video. Conform oficialilor turci, astfel sunt eliminate marea majoritate a unghiurior moarte.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.