Tehnologie

Eberspächer va dezvolta la Cluj-Napoca sisteme pentru vehicule autonome

Grupul german Eberspächer a deschis o filială în România, la Cluj-Napoca, în cadrul căreia va dezvolta unități de control pentru vehicule autonome.

La începutul acestui an, furnizorul de echipamente pentru industria auto Eberspächer, cu sediul în Esslingen, a deschis o filială în România, care va extinde în viitor activitățile sale de dezvoltare, în special, a unităților electronice de control pentru vehicule parțial sau complet autonome.

Eberspächer va dezvolta la Cluj-Napoca sisteme pentru vehicule autonome

Astfel, în perioada următoare cei aproximativ 50 de angajați din birouri și laboratoare vor susține dezvoltarea software-ului și hardware-ului a noilor unități electronice de control.

Considerat un Silicon Valley al României, Eberspächer a ales orașul Cluj-Napoca deoarece are numeroase start-up-uri din domeniul IT și software, respectiv este foarte bine conectat aerian cu Germania. În plus, cel de-al doilea oraș ca mărime din România, are peste 30.000 de studenți înscriși la specializări tehnice din cadrul universităților locale și oferă potențial de recrutare a noilor angajați.

VEZI ȘI: Gaussin a lansat un autotractor autonom cu hidrogen și braț robotic pentru conectarea remorcii (VIDEO)

Noua companie este o filială deținută în întregime de grupul de companii din Esslingen.

Eberspaecher Controls România va conlucra în viitor îndeaproape cu locațiile din Germania: Esslingen și Landau (Palatinat). Aceste sisteme electronice vor fi produse în fabricile din Landau, Germania și Tianjin, China pentru a fi încorporate în automobilele producătorilor internaționali.

Eberspächer oferă soluții pentru managementul sistemelor electrice al vehiculelor înalt și complet automatizate, precum și pentru sistemele de asistență a șoferului.

Din aceeași categorie...

Back to top button