Bus

EBS operează 93 de autobuze urbane Citaro NGT în Rotterdam

Fără sunete deranjante și vibrații, extrem de eficient și cu emisii reduse: acestea sunt caracteristicile autobuzului urban Citaro NGT cu propulsie pe gaz.

De la sfârșitul lunii august, compania olandeză de transport public EBS operează 93 de autobuze urbane Citaro NGT cu propulsie pe gaz și podea coborâtă în Rotterdam, din care 83 sunt solo și zece sunt articulate.

EBS operează 93 de autobuze urbane Citaro NGT în Rotterdam

Caracteristica lor comună este combinarea unui motor alimentat cu gaz cu un modul hibrid.

Pe lângă motorul alimentat cu gaz, modulul hibrid și transmisia automată ZF Ecolife, Citaro NGT este echipat cu direcție ecohidraulică inteligentă eco – un modul de recuperare pentru recuperarea energiei electrice – și faruri LED.

Pasagerii se bucură de un compartiment de transport cu aer condiționat, scaune interioare confortabile Inter Star Eco și infotainment cu ecrane TFT într-un format de 29 inci (două ecrane pe versiunile normale și trei display-uri pe versiunile articulate). De asemenea, călătorii își pot încărca propriile dispozitive mobile folosind numeroase porturi USB.

VEZI ȘI: Livrările IKEA din Australia vor fi 100% electrice până în 2025

Motorul pe benzină de 7.7 litri oferă 302 cai putere și 1.200 Nm. Când este utilizat cu biogaz sau biometan, hibridul Citaro NGT este aproape neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Motorul electric al modulului hibrid asistă motorul alimentat cu gaz și oferă un plus de până la 14 kW și 220 Nm.

Energia electrică este recuperată în timpul frânării, iar aceasta este stocată în baterii suplimentare. Ulterior, energia este utilizată fie pentru a asista motorul cu gaz la pornirea de pe loc, fie pentru a alimenta echipamentele de bord.

Din aceeași categorie...

Back to top button