Economic

ECG cere tuturor țărilor europene să adopte protocolul e-CMR

Asociația Europeană de Logistică a Vehiculelor (ECG) a încheiat un parteneriat cu IRU, care își propune să convingă toate țărilor europene să adopte protocolul e-CMR.

Adoptarea protocolului e-CMR ar aduce beneficii pozitive pentru atât pentru operatorii de transport cât și mediul înconjurător, deoarece ar duce la utilizarea de hârtie mai puțină, reducerea costurilor pentru arhivarea documentelor de transport, precum și procesarea în timp real a informațiilor într-un mediu multilingv. Acest lucru face operațiile logistice mai ușoare pentru compania de transport, șofer și autorități.

ECG cere tuturor țărilor europene să adopte protocolul e-CMR

Progrese tehnologice incredibile provocate de digitalizarea din transport și logistică continuă să crească. Cu toate acestea, este esențial ca legislația să vină și ea din urmă. Impplementarea lentă a CMR-ului digital (e-CMR) este un exemplu clasic al faptului că birocrația impiedică progresul și nu permite industriei să ofere beneficii semnificative.

e-CMR-ul este cheia viitorului operațiunilor din logistică și va juca un rol important în digitalizarea sistemelor ce facilitează schimburile comerciale. Recent, e-CMR-ul și a arătat beneficiile în cadrul operațiunilor de transport transfrontaliere dintre Franța și Spania.

Și, ca să înțelegeți mai bine avantajul e-CMR-ului, vă spunem că, transportatorii olandezi ar face economii la costurile administrative numai din cele 40 milioane hârtii pentru CMR de aproximativ 180 milioane euro anual, conform Transport en Logistiek Nederland (TLN).

VEZI ȘI: Camioanele lungi fac transportul combinat mai economic și ecologic

De asemenea, circulară oferă greutate rolului CMR-ului digital în cadrul Comisiei Economice a Națiunilor Unite pentru Europei de a standardiza mesajele CMR.

Protocolul e-CMR a fost semnat în 2008 în cadrul întâlnirii comitetului de transport din cadrul Comisiei Economice a Naţiunilor Unite pentru Europa și a intrat în vigoare în 2011.

În prezent, doar 11 țări au adoptat CMR-ul digital. Acestea sunt Bulgaria, Cehia, Estonia, Danemarca, Franța, Letonia, Lituania, Olanda, Slovacia, Spania și Elveția.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button