SportTop News

Echipa Kamaz își vinde camioanele de curse

Rămasă fără sponsori, echipa Kamaz este nevoită să își vândă camioanele de curse, inclusiv modele 43509, cu care s-a impus în Raliul Dakar începând din 2019.

Modelul Kamaz care a câștigat Raliul Dakar în 2019, 2020 și 2021, dar și Raliul Mătăsii în 2019 și 2021, poate fi achiziționat de orice pasionat care are în conturi 970.000 de euro.

Echipa Kamaz își vinde camioanele de curse

Cu acest preț poate fi cumpărat un camion special de la un capăt la altul: axe Sisu, transmisie automată Allison, amortizoare Reiger și un motor diesel de 13 litri reglat pentru a dezvolta 1.050 CP la 2.400 rpm.

Acesta este cel mai valoros exponat pe care echipa Kamaz-Master este dispusă să îl sacrifice, pentru a putea participa la viitoarele competiții. Lista se extinde până la modele mai vechi, disponibile la prețuri apropiate de cele ale modelelor de serie.

De exemplu, modelul Kamaz-4911 Extreme din 2004 poate fi achiziționat pentru 132.600 de euro, iar ceva mai noul Kamaz-4326 VK, care a participat de asemenea la trei ediții Dakar, se vinde cu 168.200 de euro.

VEZI ȘI: Kamaz va produce camioane doar cu componente locale

Vladimir Chagin, liderul Kamaz-Master, a declarat că principalul motiv pentru care echipa a apelat la această soluție este lipsa fondurilor necesare pentru a putea participa la competiții. Principalii sponsori s-au retras după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Viața ne-a forțat să facem acest pas. Nu văd nimic rău ca cineva să își adauge la colecție modele Kamaz care au făcut istorie. Pe de altă parte, echipa noastră va primi fondurile necesare pentru continuarea activităților”, a spus Chagin, câștigător de 7 ori în Raliul Dakar.

Din aceeași categorie...

Back to top button