Dakar RallyTop News

Echipa MAZ-Sportauto a fost exclusă de la Dakar Rally 2022

Echipa MAZ-Sportauto a fost exclusă de la Dakar 2022, cel mai probabil din cauza sancțiunilor impuse Belarusului de către Uniunea Europeană.

MAZ-Sportauto a înscris trei echipaje pentru Dakar 2022, care se va desfășura în perioada 2 – 14 ianuarie în Arabia Saudită. Este vorba despre echipajele 502 (Siarhei Viazovich, Pavel Haranin, Anton Zaparoshchanka), 507 (Aliaksei Vishneuski, Maksim Novikau, Siarhei Sachuk) și 517 (Aliaksandr Vasileuski, Aliaksandr Shved, Vital Muryleu).

Echipa MAZ-Sportauto a fost exclusă de la Dakar Rally 2022

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, cele trei echipaje au dispărut de pe lista participanților Dakar Rally 2022.

Camioanele echipei se îndreptau spre Marsilia pentru a fi încărcate pe feribotul care urma să plece în câteva zile spre Arabia Saudită, a relatat postul de televiziune rus Match, citând unele surse.

VEZI ȘI: Cum creșteți timpul de funcționare al camioanelor pe timp de iarnă?

Se presupune că decizia de a-i interzice îmbarcarea echipei MAZ-Sportauto ar putea avea legătură cu sancțiunile impuse de către Uniunea Europeană unui număr de persoane și entități din Belarus, printre care și Uzinei de Automobile din Minsk (MAZ), după ce autoritățile din această țară au deturnat o aeronavă Ryanair, în luna mai din acest an.

Echipa MAZ-Sportauto a fost exclusă de la Dakar Rally 2022

Sancțiunile impuse au oprit livrarea de motoare către fabrica MAZ, folosite la o gamă largă de modele.

Echipa MAZ-Sportauto concurează fără întrerupere în cel mai dur rally raid din lume din 2012. În 2018, echipa s-a clasat pe locul doi la general, iar în 2020 aceasta s-a clasat pe trei la general, la clasa camioane.

Reprezentanții echipei MAZ-Sportauto nu au făcut încă nicio declarație oficială.

Din aceeași categorie...

Back to top button