AnvelopeȘtiriUtil

Echiparea cu anvelope de iarnă este obligatorie în Austria începând cu 1 noiembrie

Începând cu 1 noiembrie, autoturismele și vehiculele comerciale de până în 3.5 tone trebuie să fie echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă în Austria.

În perioada 1 noiembrie – 15 aprilie autoturismele și vehiculele comerciale de până în 3.5 tone trebuie să fie echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă în Austria, dacă condițiile meteo sunt de așa natură.

Echiparea cu anvelope de iarnă este obligatorie în Austria începând cu 1 noiembrie

În condiții de iarnă (zăpadă sau gheață) trebuie montate anvelope de iarnă pe toate cele patru roțile. Nerespectarea acestei prevederi legislative se sancționează cu amendă, iar în caz de accident pot există și consecințe civile și adesea chiar penale.

Sunt considerate anvelope de iarnă, acele anvelope pe flancul cărora apare inscripția „M+S”, „M. S.” sau „M & S” sau marcajul „fulg de zăpadă”.

Anvelopele all-season sunt considerate potrivite și pentru iarnă doar dacă au o specificație oficială de la producător în acest sens. De asemenea, profilul anvelopei trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri.

VEZI ȘI: Soluțiile moderne Scania pentru aeroporturi

În cazul în care se folosesc lanțuri pe porțiunile cu multă zăpadă, viteza maximă este de 50 km/h. O alternativă la anvelopele de iarnă este echiparea cu lanțuri pe cel puțin două roți motrice.

Aceasta însă doar în cazul în care drumul este acoperit cu un strat compact de zăpadă sau gheață.

Din aceeași categorie...

Back to top button