Sustenabilitate

Econic are deja o versiune electrică

Mercedes-Benz a anunțat că eEconic va fi al doilea camion electric al mărcii, după eActros. Econic are însă deja o versiune electrică, Q-Econic, construită de Quantron.

Quantron AG anunță finalizarea cu succes a testelor în mediu real cu o versiune electrică Econic, pentru colectare de deșeuri. Timp de două săptămâni, compania de salubritate EBU din orașul Ulm a efecuat operațiuni cu autogunoiera electrică Q-Econic.

Econic are deja o versiune electrică

Testul a fost proiectat pentru a verifica dacă mobilitatea electrică este potrivită pentru aplicațiile municipale. Vehiculul ecologic de la Quantron a fost folosit pentru a goli zilnic aproximativ 900 de cantainere. În fiecare zi, el a parcurs o distanță de aproximativ 80 km.

VEZI ȘI: ATP va asambla în România autobuzul electric UpCity

În timpul testelor, Q-Econic a impresionat nu doar prin operarea silențioasă și fără emisii, ci și prin bateria suficient de mare. Ca rezultat, rutele zilnice de colectare au putut fi completate mai plăcut. De asemenea, porțiunile deluroase din Ulm nu au ridicat probleme modelului electric.

”Cel mai mare avantaj al vehiculului este caracterul său ecologic. Grației propulsiei și suprastructurii operate electric, vehiculul funcționează silențios și fără emisii. Un beneficiu nu doar pentru locuitorii din zonă, ci și echipaj, care este cel mai afectat de zgomotul și gazele de eșapament al unui camion de gunoi diesel”, au declarat reprezentanții EBU.

Din aceeași categorie...

Back to top button