Economii de 15% prin soft-ul ORTEC Load Building

Economii de 15% prin soft-ul ORTEC Load Building

În urmă cu patru luni, producătorul de carton ondulat VPK Packaging a început să lucreze cu soluția software ORTEC Load Building, înregistrând în prezent o reducere a costurilor de 10-15%.

Cartonul ondulat nu este un produs foarte scump, astfel că, pentru orice producător este foarte important să creeze valoare adăugată prin livrarea mai multor produse la un preț pe bucată mai mic. Acest nou sistem a optimizat activitatea de încărcare pentru 30-40 de camioane/zi, care livrează 700 de comenzi/lună în România și Ungaria.

Pentru a rămâne competitivă, compania urmărește, de asemenea, să obțină o creștere de 15% în volumul încărcărilor, utilizarea vehiculelor și timpul economisit, prin optimizarea acțiunilor de planificare. Înainte de această modernizare tehnologică, întreaga planificare a fost realizată manual, lăsând loc pentru erori umane și utilizarea ineficientă a spațiului disponibil în camion.

Economii de 15% prin soft-ul ORTEC Load Building

Acum, fiecare comandă înregistrată de VPK în sistemul SAP este transferată automat în ORTEC Load Building. Soft-ul Load Building calculează cât spațiu este ocupat în fiecare camion și oferă echipei de planificare un design mai bun al paletizării și încărcării sub forma unor propuneri grafice 3D, interactive, pregătite pentru luarea unei decizii. După ce are loc optimizarea încărcării, comenzile sunt cumulate pentru o zi, cu 4 zile înainte de expediere.

Atenție pentru sănătatea mediului
VPK Packaging oferă un exemplu demn de urmat în ceea ce privește responsabilitatea de mediu: folosește hârtie 90% reciclată și 10% fibră virgină pentru a realiza cartonul ondulat. Actualul sistem de optimizare este în concordanță cu politica VPK de protecție a mediului: prin faptul că nu irosește spațiul și încarcă mai multe produse în fiecare camion, sunt utilizate mai puține camioane pentru același număr de comenzi, iar compania reduce emisiile de carbon.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker