GreenZone

Economii de până la 10.000 de euro pe an, utilizând camioane alimentate cu gaz

IVECO România este lider pe acest segment de vehicule comerciale, având o cotă de piață de 58%.

Transportatorii din România care folosesc camioane alimentate cu gaz, economisesc între 5.000 până la 7.000 euro pe an, doar din reducerea taxelor de drum, aferente rutelor dintre România, Franța, Germania și Benelux. La acestea se adaugă și economiile provenite din reducerea costului cu combustibilul, care sunt de până la 20%.

Conform datelor DRPCIV, pe primul trimestru al anului 2021, IVECO România este lider de piață al segmentului vehicule transport marfă de peste 3,5 tone, alimentate cu gaz, având o cotă de piață de 58%. De asemenea, datele înregistrează o creștere cu 250% față de aceeași perioadă a anului anterior, a înmatriculărilor acestui tip de vehicule, în România.

Economii de până la 10.000 de euro pe an, utilizând camioane alimentate cu gaz

Acest lucru arată interesul din ce în ce mai mare al transportatorilor români pentru camioanele alimentate cu gaz, pentru a se alinia unor standarde europene premium.

De altfel, IVECO România își continuă implicarea în problema calității aerului și a emisiilor de gaze cu efect de seră și anunță achiziția livrarea a 10 camioane IVECO S-WAY NP alimentate cu LNG către Transmec Group.

„În ultimii ani, legislația europeană s-a concentrat pe reducerea emisiilor poluante și a poluanților fonici, cu scopul de a proteja comunitățile locale, oferind diverse stimulente financiare, precum scutirea transportatorilor de taxele de drum. IVECO S-WAY NP maximizează avantajele celui mai ecologic combustibil. Cu unul dintre cele mai puternice motoare din industrie, de 460 CP și două rezervoare LNG, cu cea mai mare autonomie de pe piață, de peste 1.600 kilometri, gama noastră reprezintă o alternativă viabilă în termeni de costuri totale de operare”, spune Andrei Gagea, directorul general IVECO România.

VEZI ȘI: Primele imagini cu noul IVECO T-Way (VIDEO)

„Flota noastră de vehicule este reînnoită permanent, în conformitate cu reglementările stricte de mediu ale Comunității Europene și cu standardele europene de siguranță: flotă Euro VI și 80% din semiremorci ecologice (din totalul de 700 de remorci). Acest lucru ne permite reducerea consumului de carburant și a emisiilor, datorită utilizării celor mai bune tehnologii disponibile. De asemenea, am reușit optimizarea costurilor de operare, anumite țări acordând scutiri de taxe pentru aceste camioane. Un alt beneficiu pentru șoferi este faptul că acest model de camion asigură tranzitarea zonelor restricționate, din Europa, în anumite intervale orare”, a declarat Montecchi Massimo, Administrator Transmec Group.

Chiar dacă la nivelul României, infrastructura locală de alimentare cu gaz (CNG/LNG) nu este aliniată la standardele rețelelor din alte țări din Europa, transportatorii români pot beneficia de sursele de alimentare din țările vecine, precum și de pe coridoarele de tranzit uzuale, care leagă România de restul Europei.

Din aceeași categorie...

Back to top button