ȘtiriTehnologie

Economii suplimentare de combustibil de până la 0.5% cu Scania Pulse & Glide

Noile funcționalități ale Scania Pulse & Glide, vă ajută să profitați la maximum de energia cinetică a camionului pentru a obține economii suplimentare de combustibil de până la 0.5%.

Conectivitatea a schimbat radical transportul pe distanțe lungi, în ultimii ani, fiind lansate o serie de noi servicii și funcții de creștere a eficienței, bazate pe noile tehnologii.

Economii suplimentare de combustibil de până la 0.5% cu Scania Pulse & Glide

Un exemplu în acest sens este noul sistem inteligent de control al vitezei de croazieră Scania Active Prediction, lansat în 2012, care utilizează datele topografice și tehnologia GPS pentru a determina caracteristicile drumului cu trei kilometri înainte.

Pe baza acestor date, sistemul selectează strategia de schimbare a treptelor de viteză și viteza de croazieră, pentru a obține cel mai mic consum posibil de combustibil.

În comparație cu un sistem de control al vitezei de croazieră standard, Scania Active Prediction poate genera un consum de carburant cu 5-7% mai mic, la o viteză medie redusă cu doar 0.9%.

Dar inginerii Scaniei nu s-au oprit aici.

Aceștia s-au concentrat asupra algoritmilor care calculează modul în care energia cinetică a vehiculului poate fi utilizată la rularea din inerție (eco-roll), atunci când cutia de viteze este trecută pe neutru.

VEZI ȘI: La Brașov ar putea fi produs un camion românesc la standarde germane

Astfel, prin simulări ale diferitelor profile de viteză aceștia au putut observa că modelele în care viteza a fost mărită chiar înainte de rularea din inerție a fost benefică pentru consumul de combustibil.

De fapt, acest lucru au vrut să obțină inginerii, dar în mod automat.

În 2017, eforturile lor au fost încununate de succes, Scania anunțând introducerea funcției Pulse & Glide, adăugând noi funcționalități sistemului Scania Active Prediction (CCAP).

În cea mai recentă versiune a CCAP, eco-roll poate fi utilizat chiar și pe pante care, în condiții normale, nu sunt destul de abrupte pentru a menține viteza.

Pe porțiuni adecvate de drumuri, funcția Pulse & Glide poate contribui la economii suplimentare de combustibil de până la 0.5%.

Potențialul sistemului Active Prediction este cel mai bine demonstrat atunci când conduceți combinații de vehicule cu GVW între 20 și 40 de tone, pe drumuri cu pante și trafic relativ ușor.

Dar noul sistem al lui Scania cu Pulse & Glide și-a dovedit utilitatea și pe șoselele de câmpie, generând o economie totală de combustibil de 1.5% comparativ cu un sistem de control al vitezei de croazieră standard.

Din aceeași categorie...

Back to top button