Ediție specială de ceasuri care aniversează 50 de ani de la lansarea motorului V8

Ediție specială de ceasuri care aniversează 50 de ani de la lansarea motorului V8
Scania a pregătit o colecție specială de ceasuri cu ocazia aniversării a 50 de ani de la introducerea în gamă a legendarului motor V8, "inima" mărcii suedeze.

V8 Limited Edition, V8 Black Edition și V8 Metal Edition sunt denumirile celor trei modele alese de Scania pentru ediția specială de ceasuri, care va fi produsă în doar 500 de exemplare, fiecare dintre acestea având numărul de produs inscripționat pe carcasă.

Ediție specială de ceasuri care aniversează 50 de ani de la lansarea motorului V8

O parte din colecția speicală de ceasuri este expusă în aceste zile la standul Scania de la Bauma (Munchen), care a debutat în 8 aprilie și care se încheie în 14 aprilie.

Colecția de ceasuri Scania V8 a fost dezvoltată de designerii din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare Scania, iar detaliile acestora au fost inspirate de motorul V8.

Cureaua de culoare neagră a fost cusută cu ață de culoare roșie, iar butoanele laterale au fost inspirate de capetele de pistoane ale motorului V8. Logo-ul Scania și simbolul V8 se află inscripționate pe cadran.

„Am putut lua o decizie completă cu privire la detaliile și elementele de design ale camioanelor echipate cu motoare V8 pe care am vrut să le scoatem în evidență mulțumită noilor ceasuri”, a declarat Jesper Höglin, manager de produs în cadrul departamentului de Branding Scania.

VEZI ȘI: Volvo Trucks face o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice

Versiunea V8 Black Edition vine cu o curea neagră, cu cusături roșii, detaliile fiind inspirate de cureaua de transmisie a motorului V8. Bezelurile sunt și ele inspirate de puterea brută a unității cu opt cilindri.

V8 Metal Edition dispune și el de logo-ul motorului V8, este mai subțire, iar mecanismul este acționat cu ajutorul unor luminii soarelui. Autonomia acestuia este mai mare de patru luni.

Follow #infotrucker