Eduard Nikolaev și echipa Kamaz Master se apropie de un nou succes în Raliul Dakar

Eduard Nikolaev și echipa Kamaz Master se apropie de un nou succes în Raliul Dakar
Concurenții mai au de disputat o singură etapă din Dakar, iar la categoria camioane, țarul Eduard Nikolaev și echipa Kamaz Master se apropie de o nouă reușită în cea mai dură competiție de rally raid din lume.

Ultimul update cu privire la Dakar l-am făcut imediat după finalul etapei cu numărul șase. Între timp, Nikolaev a avut un parcurs constant fără să forțeze inutil și să aibă vreun accident grav care să-i pericliteze poziția la vârful clasamentului provizoriu.

Eduard Nikolaev și echipa Kamaz Master se apropie de un nou succes în Raliul Dakar

În etapa a șaptea, Gerard de Rooy a reușit victoria, iar acest rezultat l-a propulsat pe olandez pe podiumul clasamentului general provizoriu.

Etapa cu numărul opt a fost câștigată de Dmitry Sotnikov, coechipierul lui Nikolaev în cadrul echipei Kamaz Master.

Astfel, rusul și-a consolidat poziția secundă în clasamentul general provizoriu și „continuă” să sufle în coasta lui Nikolaev cu un timp general mai slab cu mai puțin de jumătate de oră.

Etapa a opta a fost și cea în care Nikolaev s-a confruntat cu o serie de probleme la camionul Kamaz și a pierdut timp prețios.

Dar etapa a noua din Dakar l-a readus în prim-plan pe țarul Nikolaev. Acesta reușește un parcurs excelent și trece linia de finiș după doar 4 ore și 19 minute.

VEZI ȘI: Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT

Pe locul secund se clasează Siarhei Viazovich, în timp ce podiumul este completat de același Sotnikov. De Rooy nu pierde foarte mult timp și își consolidează și el poziția a treia în clasamentul general provizoriu.

Eduard Nikolaev și echipa Kamaz-Master se apropie de un nou succes în Raliul Dakar

Cu doar o etapă înainte de finiș, Nikoalev conduce clasamentul având un avans de 28 de minute și 35 de secunde în fața coechipierului Sotnikov. Gerard de Rooy se află pe trei cu o întârziere de peste o oră și 35 de minute.

Ales Loprais, ocupantul locului 4 are o întârziere față de lider de peste 6 ore, lupta finală urmând să se dea între Nikolaev, Sotnikov și de Rooy.

Prezență românească la Raliul Dakar
Riderul Emanuel – Mani – Gyenes a concurat la clasa Moto în cadrul categoriilor Maraton și Malle Moto.

Deși românul a avut un parcurs foarte bun și se afla pe poziții fruntașe în clasamentul grupelor amintite mai sus, acesta a suferit un accident și a fost nevoit să abandoneze.

Problemele lui Mani au apărut în luna noiembrie când s-a accidentat în cadrul unei ședințe foto. A suferit o fractură de humerus și a plecat în Peru deși încă nu era refăcut complet.

În urma accidentului din etapa de ieri, riderul nu a mai putut continua din motive medicale. Aceasta a fost a noua prezență a lui Mani în cadrul Raliului Dakar.

Eduard Nikolaev și echipa Kamaz-Master se apropie de un nou succes în Raliul Dakar

Follow #infotrucker