BusSiguranta

Educație rutieră în rândul copiilor cu ajutorul unui MAN Lion’s Intercity

MAN face educație rutieră copiilor din sudul Germaniei, folosind pentru referințele practice un autobuz interurban MAN Lion’s Intercity.

Pentru a reduce numărul de incidente rutiere, MAN investește permanent pentru a dezvolta tehnologii inovatoare care se regăsesc pe vehiculele din gamă, dar în același timp derulează și o serie de campanii în care implică șoferi, pasageri, cicliști și pietoni pentru a face drumurile mai sigure.

Educație rutieră în rândul copiilor cu ajutorul unui MAN Lion’s Intercity

Cea mai nouă acțiune de educație rutieră se adresează copiilor, iar pentru ca aceștia să aibă și referințe practice, nu doar teoretice, instructorii MAN ProfiDrive se folosesc de un autobuz MAN Lion’s Intercity, model folosit atât ca autobuz școlar, cât și pentru curse urbane și interurbane.

În cadrul acestui turneu de promovare a siguranței rutiere, MAN le explică copiilor cum să stea în autobuz atunci când au ghiozdan, la ce trebuie să fie atenți atunci când urcă sau coboară din autobuz sau ce este unghiul mort. Astfel, campania este percepută complet diferit de copii și aceștia pot exersa deja lucruri care le vor face călătoria mult mai sigură.

“Trebuie să le arătăm copiilor la ce să fie atenți când urcă sau coboară din autobuz, cum să se asigure când călătoresc cu autobuzul și tot ceea ce-i ajută să călătorească în siguranță”, spune Manfred Raubold, CEO al Asociației pentru Siguranța Rutieră din landul Bayern.

VEZI ȘI: MAN începe producția de serie a gamei de autobuze electrice MAN Lion’s City E

Până acum, peste 300 de elevi au participat la această acțiune de educație rutieră derulată de producătorul bavarez de vehicule comerciale.

Educație rutieră în rândul copiilor cu ajutorul unui MAN Lion’s Intercity

“Această acțiune a trezit mult mai mult interes în rândul elevilor decât dacă ar fi venit cineva să vorbeacă. Așa pot învăța practic cum trebuie să stea pe scaun, cum să-și țină ghiozdanul, sau cum să urce și să coboare în siguranță. De asemenea, le-am arătat copiilor ce înseamnă unghiul mort, care este raza acestuia și cât de important este pentru ei să nu stea în această zonă pentru că este imposibil pentru șofer să-i vadă”, a mai spus Manfred Raubold.

De asemenea, copiii au putut vedea cât de grea este o anvelopă de autobuz și mai ales de câți metri are nevoie un astfel de vehicul să frâneze la viteze diferite în caz de urgență.

Educație rutieră în rândul copiilor cu ajutorul unui MAN Lion’s Intercity

Prima parte a acestei campanii s-a desfășurat în octombrie și noiembrie, exeperții MAN ajungând la școli din Pilsting, Friedberg și Affing, în Bavaria, unde peste 300 de elevi din clasele I – III au avut ocazia să participe la această acțiune.

“A fost o campanie specială, nu doar pentru copii, ci și pentru noi cei de la MAN. Am fost surprinși să vedem ce atenți erau, chiar și cei din clasa I. Din păcate am fost nevoiți să oprim turneul din cauza pandemiei de COVID-19, dar vom relua campania imediat ce situația o va permite”, a spus și Heinz Kiess, Head of Product Marketing Bus la MAN Truck & Bus.

Campania derulată de MAN Truck & Bus a fost susținută și de asociații locale, precum “Verkehrswachten” și asociații de siguranță rutieră. Tot cu această ocazie, autoritățile locale au putut descoperi modelul MAN Lion’s Intercity, echipat cu motorul D15, un model utilizat des pentru transportul școlar și în transportul urban și interurban.

Autobuzul este echipat cu numeroase sisteme de asistență și siguranță în standard, MAN Lion’s Intercity fiind conceput să ofere maximum de siguranță pasagerilor și șoferului, dar în același timp să și prevină alte incidente rutiere.

“Să contribuim la îmbunătățirea siguranței rutiere este prioritatea noastră și ceea ce ne motivează. În asta investim toată experiența și expertiza noastră pentru a dezvolta cele mai noi și inovatoare sisteme de asistență și siguranță”, a mai spus Kiess.

Din aceeași categorie...

Back to top button