Effenco lansează ultracapacitori pentru vehicule de transport

Effenco lansează ultracapacitori pentru vehicule de transport
Effenco, o companie canadiană specializată în dezvoltarea sistemelor electrice de propulsie pentru vehicule grele de transport, a anunțat lansarea un nou sistem de stocare a energiei.

Fondată în 2006, Effenco a instalat deja sisteme hibrid electrice de propulsie în peste 400 de vehicule grele de transport din circa 10 țări, care deja au parcurs peste 4.8 milioane de kilometri.

Effenco lansează ultracapacitori pentru vehicule de transport

Acum, canadienii propun un sistem de stocare a energiei care ar putea scădea prețul camioanelor electrice și l-ar aduce la același nivel cu cel al versiunilor cu motoare diesel. Vorbim despre un sistem cu ultracapacitori, o soluție pe care din ce în ce mai mulți constructori încep să o analizeze.

„Deși în ultimii ani am asistat la o dezvoltare accelerată a soluțiilor pentru camioane electrice, niciuna dintre ele nu a fost gândită de la început ca una la fel de costisitoare ca tehnologiile deja existente. Soluția 100% electrică va depăși unul dintre principalele obstacole din calea electrificării: prețul”, au declarat oficialii companiei canadiene.

Soluția cu ultracapacitori de o dimensiune mult mai mică decât cea a bateriilor convenționale Litiu-Ion va asigura autonomia necesară prin sesiuni multiple de încărcare wireless.

În comunicatul de presă nu există informații sau date despre costul infrastructurii (reîncărcare wireless). Cel mai probabil, prețul acesteia ar putea fi comparabil cu cel al stațiilor care ar trebui oricum instalate în depouri.

VEZI ȘI: O companie poloneză a primit interdicție de a mai efectua transport în Franța

Un alt lucru interesant este acela că soluția poate fi aplicată chiar și modelelor deja existente pe piață. Conform Effenco, durata de funcționare a ultracapacitorilul va fi de peste 12 ani, aceștia fiind complet funcționali pe un interval mare de temperaturi.

Follow #infotrucker