AnvelopeInfoTech

Eficienta consumului este prioritatea de top pentru un transport sustenabil

Generatia celor nascuti in anul 2000 sau la varsta adolescentei, vor un viitor prietenos cu mediul in Europa si vad beneficiile vehiculelor sustenabile ca fiind de mare ajutor pentru realizarea acestui deziderat.

Potrivit noilor rezultate comunicate de #Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) in asociatie cu ThinkYoung, majoritatea subiectilor (59,3%) prezice ca, in urmatorii 10 ani, cea mai mare provocare pentru industria auto va fi construirea de masini sustenabile cu un focus special pe tehnologiile prietenoase cu mediul.

Dezvoltarile in materie de transport si mobilitate sunt esentiale pentru a tine pasul cu nevoile mereu in schimbare ale populatiei globale, pe care le pune in evidenta si aceasta noua cercetare marca Goodyear. Cercetarea „ThinkGoodMobility” a fost derulata in randul a peste 2.500 de tineri (cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani), din 12 tari, ce studiaza stiinta, tehnologia, ingineria, arta, designul, si matematica, care si-au afirmat modul in care vad mobilitatea viitorului in 2025.

Eficienta consumului este prioritatea de top pentru un transport sustenabil

Cu intentia de a duce aceasta generatie mai departe si cu dorinta de a-i ajuta sa constientizeze faptul ca avantajele mobilitatii viitorului i-ar putea reprezenta, acest studiu furnizeaza o serie de perspective cuprinzatoare legate de cele mai mari provocari precum si, in consecinta, de dezvoltarea nevoilor legate de mobilitate.

In fata cresterii demografice si a unui transport rutier in crestere, cand sunt intrebati despre eforturile de sustenabilitate din industria auto si de sistemul de transport in 2025, mai bine de jumatate (49%) dintre tineri cred ca vehiculele eficiente din punct de vedere al consumului de carburant trebuie sa fie una din ariile centrale ale atentiei lor.

Acest procent este chiar foarte mare in raport cu cei doar 27% care vad investitiile in trasnportul public ca fiind o prioritate importanta. Acest lucru indica faptul ca tinerii europeni se asteapta la imbunatatiri la nivelul sistemului de transport, dar nu vor ca libertatea de a alege si de miscare de care se bucura acum sa nu fie restrictionate in viitor. De fapt, 85% dintre respondenti cred ca vor avea propria lor masina in urmatorii 10 ani.

Alte prioritati pentru sustinerea eforturilor sustenabile din urmatoarea decada sunt dezvoltarea de tehnologii inteligente pentru vehicule inteligente (24,1%), de sisteme de trafic inteligente pentru vehicule (17,1%) si de anvelope eco-friendly si adaptative (18,1%).

Acestia sunt toti factori care contribuie la imbunatatirea eficientei vehiculelor. Cand au fost intrebati despre anvelope, cea de-a doua caracteristica importanta pe care au identificat-o respondentii a fost eficienta maxima a consumului de carburant (32,9%).

Introducerea de prevederi legislative si la stimulente
Sustenabilitatea si dorinta de a imbunatati consumul de carburant al vehiculelor peste ani sunt cruciale pe milenarieni, care si-au exprimat chiar si dorinta de a vedea puse in aplicare prevederi legislative care sa vina in sprijinul viziunii lor in viitor. Cand au fost intrebati ce fel de prevederi legislative ar fi cruciale pentru transport in 2025, majoritatea a raspuns ca standardele legate de nivelul emisiilor de CO2 (44,6%) ar fi extrem de importante, ca si stimulentele acordate pentru incurajarea utilizarii transportului public (34,2%). 35,7% au vazut si in stimulentele oferite pentru cresterea eficientei consumului de carburant al vehiculelor ceva crucial, in timp ce standardele pentru carburanti s-au numarat si ele printre optiunile populare ale respondentilor (27.9%).
Despre metodologia studiului

Studiul a fost derulat de Think Young in numele Goodyear pentru o mai buna intelegere a opiniei tinerilor cu privire la viitorul mobilitatii. Studiul a cuprins 15 intrebari, si a fost diseminat in randul tinerilor cu varsta intre 18 si 30 de ani care studiaza stiintele, tehnologia, ingineria, arta, designulul si matematica la universitati din 12 tari din Europa: Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Luxemburg, Slovenia, Belgia, Olanda, Spania, Polonia, Suedia si Turcia. Un total de 2564 de studenti au completat acest studiu. Munca de teren a fost intreprinsa in perioada mai-iunie 2015.

Din aceeași categorie...

Back to top button