Egipt a aderat la sistemul TIR și întărește legăturile comerciale cu Orientul Mijlociu

Egipt a aderat la sistemul TIR și întărește legăturile comerciale cu Orientul Mijlociu
Egipt, cea mai populată țară a lumii arabe și una dintre cele mai mari economii ale acesteia, a devenit cel de-al 77-a stat care a aderat la sistemul TIR.

Odată cu aderarea la sistemul TIR, Egipt câștigă acces la un instrument de facilitare a comerțului încercat și dovedit, care va stimula legăturile comerciale și dezvoltarea economică din țară, nu doar în Orientul Mijlociu și Africa.

Egipt a aderat la sistemul TIR și întărește legăturile comerciale cu Orientul Mijlociu

”Aderarea Egiptului la sistemul TIR creează un pod de tranzit sigur între Orientul Mijlociu și Africa, care va consolida lanțurile de aprovizionare și va reduce semnificativ timpul de tranzit”, spune secretarul general al IRU, Umberto de Pretto.

În ultimii ani, sistemul TIR s-a extins rapid în Orientul Mijlociu și este acum pe deplin operațional în țările precum Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

TIR reduce deja timpul de trecere a frontierei în regiune, timpii de transport scăzând cu peste 70% între Oman și Arabia Saudită și cu peste 90% între Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Timpii de tranzit vor fi reduși în continuare odată cu implementarea sistemului eTIR.

VEZI ȘI: DKV a cumpărat furnizorul de carduri de carburant Smart Diesel

Convenția TIR va juca un rol cheie în continuarea creșterii economice a Egiptului, pentru care comerțul este deosebit de important. Țara a înregistrat o creștere de 5% a exporturilor și o creștere de 3% a importurilor din 2015 până în 2019.

China, Arabia Saudită, Turcia și Emiratele Arabe Unite, toate părțile contractante TIR, sunt printre cei mai apropiați parteneri comerciali ai Egiptului.

Încheiată la Geneva în 1975, Convenţia vamală a Națiunilor Unite privind transportul internaţional de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR este singurul sistem global de tranzit.

Follow #infotrucker