Eiffage a plasat o comandă pentru achiziția unui camion electric Volvo FE

Eiffage a plasat o comandă pentru camionul electric Volvo FE
În urmă cu câteva zile, compania Eiffage a plasat o comandă pentru achiziția unui camion electric Volvo FE și a unui miniexcavator Volvo ECR25.

Eiffage nu este un client nou pentru Volvo. În trecut, compania a comandat 15 unități Volvo FH echipate cu sistem de propulsie cu alimentare cu gaz natural lichefiat.

Eiffage a plasat o comandă pentru achiziția unui camion electric Volvo FE

„În ultimii zece ani, Grupul Eiffage a avut o strategie proactivă în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon în urma activităților sale. Înnoirea flotei cu o serie de vehicule electrice face parte din această strategie, iar reprezentanții Volvo sunt gata să îndeplinească cerințele noastre”, a declarat unul dintre oficialii Eiffage Civil, una dintre diviziile Eiffage.

Volvo FE va fi primul camion electric al companiei suedeze care va ajunge în Franța. Acesta va fi folosit pentru a colecta uneltele și elementele rămase în urma demolărilor de pe loturile 1 al liniei 16 și T2B al liniei 15 Grand Paris Express.

Zilnic, camionul va avea de parcurs circa 150 de kilometri de la baza din Santeny până la diverse locuri de pe lotul Grand Paris Express.

În același timp, miniexcavatorul ECR25 va fi utilizat pentru demolarea anumitor elemente aflate pe loturile necesare construcțiilor. Eiffage a ales acest vehicul atât pentru capacitățile sale în a-și duce la bun sfârșit sarcinile, dar mai ales pentru faptul că utilizează un sistem electric de propulsie.

VEZI ȘI: COVID-19: Austria a introdus carantina obligatorie de 14 zile pentru români

„Eiffage este unul dintre clienții care ne-a provocat să venim cu soluții, iar noi ne-am mulat pe cerințele sale, astfel încât să livrăm un echipament excelent, dar în același timp prietenos cu mediul înconjurător. Suntem extrem de încântați să livrăm primul camion electric FE în Franța”, a declarat unul dintre oficialii Volvo.

Camionul va fi produs la uzina Volvo din Blainville-sur-Orne, iar asamblarea finală va dura până la 10 săptămâni. Primele „misiuni” vor fi realizate începnd cu luna octombrie.

Volvo FE 6×2 cu cabină Confort dispune de două motoare electrice cu o putere de până la 200 kW și de patru module de baterii cu o capacitate de 200 kWh. Există două sisteme pentru reîncărcarea bateriilor, iar la o priză rapidă, acumulatorii vor avea nevoie de o oră și jumătate pentru încărcarea completă.

Follow #infotrucker