EcofriendlyȘtiri

Einride, livrări electrice pentru Lidl și Electrolux, în Suedia

Einride a lansat un serviciu de livrări cu camioane electrice pentru Lidl, iar în curând va face același lucru și pentru producătorul de electrocasnice Electrolux.

Einride și Lidl au dezvoltat sistemul de transport cu camioane electrice conectate din aprilie 2020. Cele două companii au ambiția de a electrifica și automatiza livrările de la depozitul central Lidl către magazine.

Einride, livrări electrice pentru Lidl și Electrolux, în Suedia

Pentru început, camioanele electrice Einride vor călători 324 km zilnic. Ele vor pleca de la depozitul din Rosersberg, lângă Stockholm, și vor face livrări la 5 magazine din regiune. În medie, vor fi livrați 104 paleți pentru fiecare magazin.

Planul este unul pe termen lung, cu o primă bornă majoră în 2025. Până atunci, o proporție semnificativă din livrări se va face cu vehicule electrice. De asemenea, se speră că o parte din livrări se va face fără șofer.

”Tranziția către expediții mai sustenabile și mai ieftine poate începe astăzi. Tehnologia este aici, iar platforma de mobilitate Einride securizează viitorul livrărilor cu vehicule electrice și autonome”, a declarat Jonas Hernlund, Chief Commercial Officer (CCO) al Einride.

VEZI ȘI: Einride a făcut o primă demonstrație urbană cu T-Pod în Stockholm

Lidl lucrează deja cu un sistem inteligent de logistică bazat pe depozite centrale. În plus, fiecare camion este încărcat la 93%, fapt ce reduce numărul de livrări la una pe zi. După începerea operațiunilor în Rosersberg, numărul de camioane electrice și eventual autonome va evolua conform termenilor parteneriatului.

Einride, livrări electrice pentru Lidl și Electrolux, în Suedia

La fel ca în cazul Lidl, Einride va face livrări cu vehicule electrice și pentru producătorul de electrocasnice Electrolux, începând din trimestrul al doilea al anului 2021. Parteneriatul va debuta cu servicii de transport cu camioane electrice conectate, în Suedia. În viitor, parteneriatul ar putea fi extins și pentru folosirea Einride Pod, primul camion greu electric care va opera fără șofer pe un drum public.

Din aceeași categorie...

Back to top button