Camioane

Einride se alătură proiectului care vizează utilizarea altor tipuri de carburanți în industria forestieră

În acest moment, există companii care studiază alte tipuri de carburanți pentru vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă.

Spre exemplu, în Suedia, Stockholm Environment Institute (SEI) și partenerii din industria forestieră au demarat un astfel de proiect.

Einride se alătură proiectului care vizează utilizarea altor tipuri de carburanți în industria forestieră

Cele două entități studiază cum combustibilii proveniți din alte surse decât cele convenționale ar putea reduce rapid și cât mai mult emisiile din sectorul de transport din industria forestieră.

Acum, Einride – compania care a dezvoltat camionul fără cabină T-Pod – a anunță că se va implica activ în proiect. De altfel, start-up-ul suedez are dezvoltat un camion autonom specializat în transportul de lemn, denumit T-Log.

Pe lista de obiective au fost trecute vehiculele autonome, electrificarea, combustibilii bio și cum s-ar putea transforma sistemele astfel încât industria transportoare din domeniul forestier să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

VEZI ȘI: Din 2020, Olanda va introduce trenuri de marfă cu lungimea de 740 de metri

Scopul proiectului este acela de a înțelege ce tipuri de sisteme și ce tipuri de biocombustibili ar putea oferi cele mai bune rezultate.

Mai mult decât atât, acest studiu face parte din proiectul major denumit Triple F (Fossil Free Freight), un proiect finanțat de Administrația de Transport din Suedia.

În același timp, există și companii din industria forestieră care au oferit capital pentru realizarea acestui proiect. Proiectul a demarat în vara anului curent și se va încheia în luna iunie a anului 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button