Einride transformă șoferul în operator de camion autonom la distanță

Einride transformă șoferul în operator de camion autonom la distanță
Einride introduce conceptul de operator de camion autonom la distanță, adică, următorul nivel al meseriei de șofer profesionist.

În viitor, odată cu implementarea la scară globală a tehnologiei autonome, industria de transport rutier de mărfă se va schimba fundamental, iar Einride nu vrea să piardă trendul.

Einride transformă șoferul în operator de camion autonom la distanță

Astfel, liderul segmentului de vehicule autonome pentru transport marfă va angaja primul operator de camion autonom la distanță, o meserie complet nouă, care va modela atât mediul de lucru, cât și fișa postului viitorului ”șofer de camion”.

Un prim aspect este că acesta va lucra dintr-un birou, nu dintr-o cabină, și va fi responsabil, atât cu monitorizarea, cât și conducerea de la distanță a camioanelor din ecosistemul Einride.

Pentru asta, operatorul va trece printr-un proces extins de instruire pentru a înțelege mai bine tehnologia din spatele sistemului, protocoalele de siguranță și securitate, dar și principiile de bază ale condusului de la distanță.

De asemenea, acesta va lucra îndeaproape cu echipa tehnică Einride, oferind feedback în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei autonome și a celei de condus de la distanță.

De la șofer profesionist la operator de camion autonom la distanță

Einride va derula acest test până la finalul anului, iar informațiile colectate vor fi utilizate la optimizarea experienței și a orientărilor generale pentru viitorii operatori.

VEZI ȘI: IVECO România se alătură luptei de combatere a pandemiei COVID-19

Ca parte a planului de extindere la nivel global, Einride intenționează, de asemenea, să angajeze un operator de camion autonom la distanță și în SUA.

Einride spune că, prin implementarea operatorilor de camioane autonome la distanță în cadrul soluției sale de Transport Electric Autonom (AET), o companie de transport poate reduce cu 70% costul cu energia/carburantul, cu până la 60% costurile de operare și poate crește profitabilitatea cu 200% în cazul utilizării soluțiilor autonome pentru o perioadă mai lungă de timp.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.