ȘtiriSustenabilitate

Einride vor electrifica și automatiza livrările Lidl Suedia

Lidl și Einride au ambiția de a electrifica și automatiza livrările către locațiile discounter-ului din Suedia, iar transformarea într-o rețea de transport cu emisii zero va avea loc în etape.

„La Lidl, intenționăm să fim liderul industriei pentru transporturi durabile și complet fără combustibili fosili până în 2025. Pentru a permite acest lucru, vom începe acum tranziția către transportul complet electric împreună cu Einride”, a declarat Carl Ceder, manager logistic Lidl Suedia.

Einride vor electrifica și automatiza livrările Lidl Suedia

Inițial, proiectul se va concentra asupra regiunii Stockholm, unde transportul regulat între depozitul central al Lidl și magazinele din zonă cu vehicule electrice va începe în această toamnă. De altfel, cele două companii au realizat o demonstrație urbană cu T-Pod în 2019, în cadrul Kista Mobility Day.

Domeniul de aplicare va fi ulterior extins pentru a include mai multe operațiuni ale Lidl în Suedia.

Obiectivul lui Lidl pentru 2025 va servi ca primul reper major în ceea ce va fi un parteneriat pe termen lung între cele două companii. Până atunci, o proporție semnificativă din tot transportul Lidl va avea loc cu vehicule electrice Einride.

„Soluțiile de transport ale viitorului nu mai sunt doar vise. Tehnologia există astăzi și vor fi implementate de companiile care au o viziune orientată spre viitor, precum Einride și Lidl. Suntem mândri să colaborăm cu Lidl în scopul lor către 2025 și împreună nu trebuie doar să reducem impactul asupra mediului, ci și să reducem substanțial costurile de transport ”, a declarat Jonas Hernlund, CCO de la Einride.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state

Platforma care face posibilă tranziția este Einride Freight Mobility Platform, un motor inteligent de planificare și execuție a transportului, construit pentru a gestiona transportul cu toate tipurile de vehicule, dar concentrându-se asupra vehiculelor electrice – cu sau fără șofer.

Platforma colectează date de transport și optimizează automat rutele și programele, oferind în același timp planuri detaliate pentru modul de introducere a transportului electric în flotă. De asemenea, aceasta servește ca o interfață digitală pentru a interacționa și a comunica cu vehiculele fără șofer ale Einride.

În octombrie, Lidl se așteaptă să înceapă primul transport electric și autonom împreună cu Einride.

Din aceeași categorie...

Back to top button