Logistica

Ekol Logistics stabilește un nou serviciu feroviar între Belgia și Italia

Compania Ekol Logistics anunță lansarea unui nou serviciu feroviar cu trenuri bloc care va lega Zeebrugge (Belgia) de Trieste (Italia).

Cu trei săptămâni în urmă Ekol Logistics a anunțat lansarea unui nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta și Cologne, fiind prima soluție feroviară Ekol pentru coridorul Est-Vest.

Ekol Logistics stabilește un nou serviciu feroviar între Belgia și Italia

Această nouă conexiune este o dovadă a expansiunii rețelei Ekol în coridorul Sud-Nord, menită să creeze legături între piețele strategice pe care compania operează.

Noul serviciu feroviar cu trenuri bloc leagă Marea Mediteraneană și Marea Nordului. Acest nou tren bloc, va fi primul tren direct ce va conecta Turcia, Iran și Orientul Mijlociu cu Benelux, Franța și Marea Britanie într-o manieră complet ecologică, fără a folosi un singur șofer.

Trenul va pleca din terminalul EMT Trieste de două ori pe săptămână. Această nouă soluție permite transportarea diferitelor tipuri de echipamente, precum semiremorci mega, containere și cutii mobile.

VEZI ȘI: MAN TGE disponibil din această toamnă pe noi piețe din Europa

Acest serviciu va fi operat de Hupac și este estimat un număr de 5.000 de transporturi pe an pentru Ekol.

Datorită nou serviciu feroviar cu tren bloc, Ekol va salva 15.000 de copaci în fiecare lună și suficient combustibil pentru 9 călătorii în jurul lumii. Furnizarea de soluții ecologice ocupă un loc esențial în cadrul strategiei Ekol.

Anul trecut, Ekol a achiziționat 65% din Portul EMT din Trieste și a anunțat dezvoltarea mai multor conexiuni intermodale din Trieste.

Așsadar, acest nou tren face parte din strategia de a dezvolta și mai mult acest port.

Din aceeași categorie...

Back to top button