GreenZoneȘtiri

Finlanda propune conceptul de transport Ekorekka

Marimea ansamblurilor de transport contează în ecuația protejării mediului și eficienței consumului de combustibil atunci când vine vorba de transportul rutier de mărfuri.

În scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon și consumul de combustibil, companiile finlandeze de transport au încercat un nou concept de transport, denumit Ekorekka (Camion Eco), desfășurat sub anumite autorizații speciale.

Finlanda propune conceptul de transport Ekorekka

Conceptul de transport Ekorekka înseamnă un camion cu o lungime de peste 30 metri ce poate transporta până la de două ori mai multă marfă decât un camion obisnuit.

Testele efectuate în combinația Ekorekka au arătat o scadere cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon și cu 45% a consumului de combustibil.

În cazul în care infrastructura rutieră va permite folosirea unor ansambluri rutiere de peste 30 metri lungime, veți avea dreptul la cinci autorizații de transport speciale în regim Ekorekka pe teritoriul Finlandei.

Testele efectuate în prezent sunt susținute și de divizia de anvelope pentru camion a producatorul finlandez Nokian, ansamblurile rutiere fiind echipate cu modelul Hakkapeliitta Truck E.

Din aceeași categorie...

Back to top button