ȘtiriUtilitare ușoare

Elon Musk a prezentat noul pick-up Tesla Cybertruck

Noaptea trecută, la SpaceX, Elon Musk a prezentat noul pick-up Tesla Cybertruck, care arată mai spectaculos decât ne-am fi așteptat.

Caroseria nu are curburi, totul este compus din plane și muchii. Spre deosebire de vehiculele Tesla de până acum, acesta chiar arată nepământean. Oricum, are șase locuri (3+3) și o benă de circa 2 m lungime.

Elon Musk a prezentat noul pick-up Tesla Cybertruck

Ferestrele sale sunt ”blindate” contra pistoale calibrul 9mm (de ce oare?), iar panourile caroseriei construite dintr-un anume aliaj de oțel inoxidabil, sunt incredibil de rezistente la lovituri – după cum se vede din demonstrația făcută ieri la lansarea oficială.

Există trei versiuni de motorizare, cu un motor (4×2), două (4×4) sau trei (4×4).

Ultimul are performanțe de-a dreptul aiuritoare nu doar în clasa utilitarelor, camionetelor, dar a intrat bine de tot în domeniul mașinilor supersportive. Autonomia bateriilor sale bate la peste 800 km, iar suta de km/h o face în 2.9 secunde! A, și să nu uităm, poate tracta vreo 6.5 tone.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eActros va intra în producția de serie în 2021

Producția de serie a lui Tesla Cybertruck va începe în 2021, prețul de pornire pentru versiunea cea mai „săracă” cu o autonmie de „doar” 400 km, fiind de 39.900 de dolari.

Următoarea ajunge la 550 km, poate tracta cinci tone și costă 49.000 de dolari. Cea mai puternică variantă va costa 69.000 usd și va face sfertul de milă în 10 secunde, dar nu vă grăbiți, căci ea va fi gata abia un an mai târziu, în 2022.

Elon Musk a prezentat noul pick-up Tesla Cybertruck

Elton Musk nu a explicat cum vor fi așezate cele trei motoare, însă în varianta cu un singur motor acesta va antrena puntea spate, la cea cu două motoare, acestea vor fi solidare cu câte un diferențial.

Dar despre cele trei motoare putem doar să facem supoziții. Pentru amatorii de vehicule de teren mai adăugăm doar că Cybertruck are o gardă la sol de vreo 40 cm – să ne fie iertate aproximările în sistemul metric de unități de măsură.

Elon Musk a prezentat noul pick-up Tesla Cybertruck

Pentru cei care chiar muncesc cu astfel de vehicule, Cybertruck va fi echipat cu prize de curent alternativ și cu un compresor de aer pentru diferite scule de mână. Se aude că va avea și facilitatea de a se parca lateral singur.

În prezentarea sa, de doar 25 minute, neobișnuit de scurtă, Elton Musk declara că segmentul pick-up-urilor are o mare importanță pentru Tesla, fiind cel mai popular în SUA.

Se știe, conform Reuters, că cei trei mari constructori americani, au între 15 și 50.000 de dolari profit la un pickup. Așa că Elton Musk nu prea are concurenți nu noul său Cybertruck.

Pentru moment, Tesla nu a comunicat și prețurile lui Cybertruck pe piața din Europa, însă și clienții de pe Bătrânul Continent pot rezerva un exemplar pentru un avans de 100 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button

Fatal error: Uncaught ErrorException: file_put_contents(): write of 403 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/file.cls.php:174 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(8, 'file_put_conten...', '/home/r49817inf...', 174, Array) #1 /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/file.cls.php(174): file_put_contents('/home/r49817inf...', 'try{if("undefin...', 8) #2 /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(160): LiteSpeed\File::save('/home/r49817inf...', 'try{if("undefin...', true, true) #3 /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(796): LiteSpeed\Optimizer->serve('2a1bd.js', false, Array, 'https://www.inf...') #4 /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(400): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array, 'js') #5 /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache in /home/r49817info/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/file.cls.php on line 174