Știri

Elon Musk: Livrările Tesla Semi vor începe în 2022

Patronul Tesla, Elon Musk, a anunțat astăzi că livrările camionului electric Tesla Semi cu autonomie de 800 km vor începe în 2022.

Tesla Semi este un model cu o lungă istorie, fiind prezentat inițial în 2017, când se anunța începerea producției pentru 2019. Tesla a primit încă de atunci precomenzi, printre doritori aflându-se și companii gigant precum Fedex, DHL, UPS sau Walmart.

Elon Musk: Livrările Tesla Semi vor începe în 2022

Producția de serie a fost amânată însă în numeroase rânduri, din diferite motive. Între timp, Tesla a preferat să se bazeze pe producția de autoturisme.

În acest an au reapărut informațiile despre începerea producției de serie. Tot mai multe modele de test au fost suprinse pe drumuri, iar compania a dat startul rezervărilor și a instalat o stație Megacharger pentru camioane la facilitatea sa din Modesto.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Astăzi, într-un mesaj pe Twitter, Musk a anunțat că Tesla va începe în 2022 livrările versiunilor Semi cu autonomie de 500 de mile (800 km). Tesla Semi mai are o versiune cu autonomie de 300 de mile (480 km). În același mesaj, Musk a anunțat începerea livrărilor pick-up-ului Cybertruck în 2023.

Cel mai probabil, primul camion Tesla Semi din producția de serie va fi livrat către PepsiCo. Producătorul de băuturi a făcut una dintre cele mai mari precomenzi în 2017, de 100 de unități.

Din aceeași categorie...

Back to top button