LogisticaTransport 4.0

Elveția a aprobat legea transportului subteran de marfă

Cele două camere ale Parlamentului din Elveția au aprobat legea transportului subteran de marfă. Astfel, sistemul “Cargo sous terrain” (CST) poate fi implementat.

Potrivit Cargo sous terrain AG, ”mai sunt doar câteva detalii care trebuie clarificate înainte de aplicarea legii”. Legea federală a transportului subteran de marfă din Elveția crează baza legală pentru realizarea proiectului în condiții sigure.

Elveția a aprobat legea transportului subteran de marfă

Sistemul logistic subteran Cargo sous terrain (CST) își propune să conecteze centrele urbane majore din Elveția, scăzând presiunea de pe căile ferate și drumuri.

Tunelurile vor conecta centrele logistice și de producție cu centrele urbane. Apoi, mărfurile vor fi distribuie suprateran cu vehicule prietenoase cu mediul. Potrivit CST, o rețea de 500 km de tuneluri este planificată până în 2045.

VEZI ȘI: Teste cu suspensie magnetică pentru transport de containere în Portul Hamburg

Cargo sous terrain AG estimează că legea se va aplica în curând, astfel încât a accelerat planificarea detaliilor pentru prima secțiune, de la Härkingen-Niederbipp la Zurich, înainte de primirea permisului de construire. Lucrările la prima secțiune vor începe în 2026, iar operațiunile de transport subteran vor debuta în 2031.

În paralel, operațiunile de logistică urbană vor fi accelerate. Pentru transportul urban, CST lucrează cu mai multe companii de logistică. Compania lansează în prezent propriile servicii de logistică urbană în Zurich și Basel.

Din aceeași categorie...

Back to top button