ȘtiriTop News

Elveția a crescut limitele de lungime și greutate pentru camioanele ecologice

Consiliul Federal din Elveția a crescut limitele de lungime și greutate pentru camioanele ecologice cu până la două tone, pentru a „facilita trecerea la vehicule cu emisii zero”. Modificările intră în vigoare la 1 aprilie 2022

Sistemele de propulsie ecologice sunt mai grele decât motoarele cu ardere internă, iar designul pentru îmbunătățirea aerodinamicii camioanelor ecologice poate afecta, de asemenea, lungimea acestuia.

Elveția a crescut limitele de lungime și greutate pentru camioanele ecologice

Prin urmare, Consiliul Federal a decis să crească limitele de lungime și greutate maxime admise pentru camioanele și combinațiile de vehicule cu propulsie electrică cu greutatea suplimentară a tehnologiei fără emisii (cel mult două tone).

Pentru camioanele cu propulsii alternative, cum ar fi gaz natural sau gaz lichid, compensarea suplimentară a greutății decisă de Consiliul Federal este de până la o tonă.

VEZI ȘI: Eurostat a făcut publice primele date din 2022 privind salariul minim în UE

În plus, Consiliul Federal dorește să permită lungimi mai mari pentru vehiculele grele de transport de mărfuri cu cabine ale șoferului optimizate aerodinamic. Spre exemplul, camioanele pot fi echipate cu spoilere spate retractabile care, atunci când sunt desfăcute, depășesc lungimea maximă permisă.

Odată cu ajustările aduse limitelor de greutate și lungime a camioanelor ecologice, Elveția dorește să faciliteze trecerea la vehicule mai prietenoase cu mediul – și să promoveze răspândirea acestor tehnologii.

Din aceeași categorie...

Back to top button