Elveția ar putea interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină

Elveția ar putea interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină
Consilierul socialist Bruno Storni a înaintat Consiliului Federal din Elveția o cerere prin care propune interzicerea efectuării repausului săptămânal normal în cabină.

În vigoare în mai multe state ale Uniunii Europene, interdicția de efectuare a repausului săptămânal normal în cabina camionului are drept scop îmbunătățirea condițiilor de odihnă pentru șoferi și limitarea dumpingul social efectuat în special de companiile din Europa de Est, a căror șoferi de camion sunt pe drumuri săptămâni sau chiar luni întregi.

Elveția ar putea interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină

Chiar dacă interdicția efectuării repausului săptămânal normal în cabina camionului va fi introdusă oficial în întreaga Uniune Europeană, dacă Pachetul de Mobilitate va fi aprobat în plenul Parlamentul European, Elveția a făcut un prim pas formal pentru a interzice efectuarea repausului săptămânal în cabină.

VEZI ȘI: Noul sistem de frânare AEBS-3 oferit standard pe toate modele DAF

Consilierul socialist Bruno Storni, membru al Comisiei pentru transport și telecomunicații, a înaintat către Consiliului Federal o cerere în această privință, care a fost deja semnată de aproximativ 50 de consilieri.

În 2017, atunci când un consilier pe probleme de mediu a pus în discuție interzicerea efectuării repausului săptămânal normal în cabină, Consiliul Federal i-a spus că monitorizează situația în zonele de odihnă și spațiile de servicii de pe rețelele de drumuri naționale, iar în cazul în care va fi nevoie vor fi luate măsurile adecvate după o consultare prealabilă cu alte organe ale statului.

 

Follow #infotrucker